25 Kasım 2013 Pazartesi

Polonya Vatandaşı ile Polonya da Evlilik Sureci.

Polonya Vatandaşı ile Polonya da Evlilik Sureci.


2013 Ekim ayinda Polonya vatandasi ile Polonya da yaptigim evlilik sureci.Umarim yardimci olur.


Turkiyede iken yaptigim islemler ;


Eger evlilik oncesi Turkiyede iseniz ve evlilik icin Polonya ya gidecekseniz 3 tane belgeyi tamamlamaniz gerekli. Bagli bulundugunuz nufus idaresine gidip ucretsiz olarak cikartabieceginiz bu belgeler;


1)Evlendirme ehliyet belgesi (bekar belgesi) 


2)Uluslararasi dogum kayit ornegi


3)Nufus Kayit Ornegi


Not : Bekar belgesi alirken evlilik yapacaginiz kisinin pasaport ve kimlik bilgileride bu belgeye isleniyor. Karsilasacaginiz durum oradaki calisanlarin prensiplerine gore degisiklik gosteriyor. Benim yanimda nisanlim vardi ve calisan bayan pasaportu alip bilgileri sisteme girdi ve belgeyi verdi. Duyduklarima gore bazi yerlerde pasaportun kimlik bilgi sayfasinin Turkce cevirisini istedikleri.


Belgeleri aldiktan sonra kesinlikle yapmaniz gereken kaymakamliga gidip bu belgeleri apostil ettitmek, Bu islemde kisa suruyor ve ucretsiz.


Polonya da evlilik yapabilmeniz icin bu 3 belgeyi Lehce yeminli tercumana cevirtmeniz gerekiyor. Bu islemi Turkiye de veya Polonya da yapabilirsiniz. Varsovada Turk konsoloslugunda tercumanlarin telefon listeleri mevcuttur.


Eger evlilik oncesi Polonyada iseniz ne yapmali ?


Eger Polonyada iseniz bu 3 belgeyi Varsovada ki Turk konsolosluguna gidip alabilirsiniz.


Not : Turkiyedekiler icin tavsiyem Varsovada vakit kaybetmemeleri ve bu kolay islemleri Turkiyede halledip gelmeleridir.


Evlilik icin Polonya ya gelis sureci.


Burada, evlilik icin Polonya konsoloslugundan vize alacak kisilerede vize konusu hakkinda bilgi vermek istiyorum.


Polonya ya evlilik icin gelecekseniz Schengen turistik vize basvurusu yapacaksiniz. D ulusal vize basvurusu yapanlara vize verilmiyor.


Artik Polonya ya geldiniz.Ilk olarak elimizde ki 3 belgeyi konsolosluga gosterip,bir belgede konsolostan aliyoruz.Bu belge Polonyada evlilik basvurusu yapacaginiz belediye icindir.
Turk konsoloslugunun verdigi bu belgeyi benden isterlerken, bir arkadasimin baska bir belediye de yaptigi evlilik basvurusunda istemediler. Bu konuda Polonya belediyelerinin farkli davranabilecegini goruyoruz.


Polonyada evlilik basvurusu


Elinizde ki Lehceye de cevirmis oldugunuz belgeler ve evlilik yapacaginiz Polonya vatandasi ile birlikte basvuru yapiyorsunuz. Bu basvuru sirasinda yaninizda birde tercuman olmasi gerekiyor. Ingilizce biliyorsaniz, bulunmasi daha kolay oldugu icin Ingilizce-Lehce tercumanda olur. Basvuru esnasinda belgeler dolduruluyor esin ve ileride dogacak cocuklarin soyadlarinin ne olacagi burada belirtiliyor, ve evlilik icin gun aliniyor. Bu tercuman nikah gunude gelecek.


Nikah


Nikah gunu evlilik memurunun soyledigi hersey tercuman tarafindan sizede soylenecek.Soylenmesi gereken yazili metini soyledikten sonra imzalar atilacak.3 adet Leh dilinde evlilik belgesi verilecek.Bazi belediyeler uzerinde bircok dilde cevirisi olan 1 tanede uluslararasi evlilik belgesi veriyor.Bu belgede Turkce de mevcut. Bu belge Turk konsolosluguna evlilik bildirimi yapacaginiz zaman sizin isinize yarayacak.Eger vermezler ise verdikleri Lehce evlilik belgesini Turkce ye cevirip Turk konsolosluguna 1 ay icinde vermeniz ve evlilik bildiriminizi yapmaniz gerekiyor.Konsolosluk Lehce belgeyi kabul etmiyor.



Polonya oturum karti basvurusu


Evlendiniz ve artik Polonya da yasamak icin oturum kartina basvuru zamani geldi.Burada dikkat edilmesi gereken basvurdugunuz zaman en az 45 gun daha vizenizin olmasi. Eger gec kalirsaniz para cezasi odeyebilir ve kartinizda gec cikabilir.( Bu sure degisti , artik vizeniz bitmeden 1 gun oncede basvurabilirsiniz)


Kart basvurusu yapildiktan sonra, Polonya devleti tarafindan bu evliligin sahte mi gercek mi oldugunun arastirilmasi yapiliyor.Ayrica isminiz sinir,teror gibi butun polis departmanlarina bildiriliyor ve arastiriliyor.Evinize aniden bir polis gelebilir ve komsulara sizin hakkinizda sorular sorulabilir.Burada birlikte yasayip yasamadiginiz kontrol ediliyor.


Kartin cikmasi icin ayrica yabancilar ofisinden randevu alip esinizle birlikte mulakata gidiyorsunuz.


Bu asamada memur esleri teker teker yanina alarak ayni sorulari eslere sorup cevaplari karsilastiriyor.Hersey olumlu gecerse kartiniz 1 veya 2 yillik cikiyor.




Mulakat asamasi


Mulakatta amac evliligin gercek mi yoksa sahte mi oldugunu anlamaktir. Belirli herkese sorulan sorular vardir ama sizin hayat hikayenize gore sorularda sekil aliyor.


Sorulan sorular


Nerede ne zaman nasil tanistiniz hangi site,program vb ?
Ilk kim mesaj yazdi ne dedi ?
Ilk kim geldi? nerede kaldiniz ayni odada mi farkli odada mi ?
Ayni oda ise aile birsey dedi mi ?
Kardesinin,ailesinin adi soyadi ?
Bulustugunuzda sen yada o evlimiydi, cocuk var mi ?
Sen onun ailesiyle nerde ne zaman tanistin.Kimler vardi ?
Polonyaya geldiginde nerede kaldiniz ?
Ilk ne zaman geldin ? Kac gun kaldin ?
O ne zaman geldi kac gun kaldi senin ailenle tanisti mi ?
Ortak arkadaslariniz kimler?
Evlenmeye ne zaman karar verdiniz ? Ilk kim karar verdi ?
Yuzuk verdigin yer zaman ve o sirada yaninizda birileri varmiydi ?
Sigara iciyor musunuz?
Neden Polonyaya geldin neden burada yasamak istiyorsun ?
Daha once kac sefer geldin Hangi yillarda aylarda,kiminle geldin ailen geldi mi ?
Ev kimin uzerine, kirasi kac para, kac oda.Aidati kac para ?
Bunlari kim oduyor ?
Balkon buyuk mu kucuk mu ?
Temiz havlular nerede ?
Elektrik supurgesi ve utu nerede?
Carsafin ve yastiklarin rengi ne ?
Makina ile mi jilet ile mi tras oluyorsun
Esin gozluk veya lens kulaniyor mu
Esinin kizlik soyadi
Esinin bitirdigi okulun ismi,suanki meslegi nerede calisiyor
Sitede kac blok var,katta kac daire var
Biraz oturdugun yerden bahseder misin
Hangi marketler nerden alisveris yapiyorsunuz
En son kim alisveris yapti ?
Yemekleri kim yapar? Dun aksam ne yediniz ?
Bu sabahi anlatirmisin.
Kahvaltida kim ne icti ne yedi?
Gecen haftasonu ne yaptiniz?
Buraya nasil geldiniz araba otobus vs. kac numarali otobus?
Bu sabah kacta kalktiniz?
Sinemaya gitmeyi severmisiniz? En son hangi filme birlikte gittiniz.Nerede ne zaman ?
Dugun,nikah hakkinda sorular nerede kac kisi geldi.Turkiyeden gelen oldu mu isimleri
Sahitleriniz kimlerdi ?










272 yorum:

  1. Merhaba , Cok faydali bilgiler paylasmissiniz fakat benim kisa bir bilgiye daha ihtiyacim var, cünkü vermis oldugunuz gerekli evraklar listesindeki 2 evragin (evlilik izin belgesi,bekarlik belgesi) ayni oldugunu üstüne basarak iddialasan bir nüfus dairesi ile karsi karsiyayim,, Yardimci olabilirmisiniz? Saygilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devran yanlislik icin ozur dilerim simdi duzelttim. Baska kafana takilan seyler olursa elimden geldigince yardimci olmaya calisirim. Saygilar..

      Sil
  2. Merhaba, Rica ederim ve tesekkür ederim bilgileriniz icin, simdi rahatlikla nüfus dairesinden bu belgeleri alabilirim.Yardima ihtiyacim oldugunda mutlaka soracagima emin olabilirsiniz.Saygilar.

    YanıtlaSil
  3. Tekrar Merhabalar, Bu belgelerin biri veya birkaci icin sizden herhangi bir onay istediler mi? ( noter tasdigi, apostil, tercüme gibi mesela?
    Ben bildiklerimi yazayim siz yanlisim olursa düzeltin lütfen.
    Bu 3 belgeyi aldiktan sonra önce kaymakamliga apostil ettirmeye dogru mudur?
    Apostilden sonra tercümeye sonrada noter tasdigine dogru mudur?

    1)Evlendirme ehliyet belgesi (bekar belgesi)
    2)Uluslararasi dogum kayit ornegi (Formul A)
    3)Vukuatli Nufus Kayit Ornegi

    Saygilar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba , bu 3 belgeyide kaymakamliktan apostil ettirdikten sonra baska bir onaylama islemi yok. Tercumeyi Turkiye de veya Polonyada yeminli tercumana yaptirman gerekli.3 belgeyide tercume ettirmen gerekiyor. Daha sonra elinde olan kaymakamliktan apostil edilmis ve Lehce diline tercume edilmis 3 belgeyi konsolosa verip,bir Lehce belgede konsolosluktan aliyorsun ve elinde ki toplam 4 belge ile belediyeye evlilik basvurusu yapabiliyorsun. Ama dedigim gibi bazi belediyeler konsoloslugun verdigi Lehce belgeyi sart kosarken bazilari senin elinde bulunan apostil edilmis ve tercume edilmis 3 belgeyi yeterli buluyor.

      Sil
  4. çok yararlı bilgiler allah mesut etsin, Polonya kızlarının elleri hamarat erkeğine sahip çıkar maşallah.
    peki Vize başvurusunda bulunurken, turistik vize olarak başvurdunuz. Mülakat yaparken gidiş amacınız ne olarak söylediniz? Yani Evlilik yapmaya gideceğinizi belirttiniz mi? Yoksa turistik gezi vs . mi söylediniz? Ayrıca Eğer Polonya'da oturulmayacaksa Türkiye'de yaşanacaksa, Yine Polonya'da oturum kartı alabiliyormuyuz?

    Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  5. Gokay tesekkur ederim. Polonyanin evlilik icin gideceklere ozel bir vizesi yok bu yuzden turistik vizeye basvuracaksin. Ben vfs global uzerinden basvuru yaptim ve evlilik icin gidecegimi belirttim fakat daha sonra pisman oldum benden gereksiz evlilik yapacagima dair birkac belge istediler. Fakat konsolosluga mail attigimda sadece Polonyadan size gonderilen valilik onayli davetiye yeterlidir cevabi aldim. Yani konsolosluk icin evlilik yapip yapmayacaginin bir onemi yok. Turistik vizeyi rahatca alabilecegini dusunuyorsan (ekonomik durum, daha once aldigin vizeler vb.) evlilik icin gidecegini belirtmemeni tavsiye ederim cunku Vfs gereksiz belgeler isteyebilir.(Nikah gununu belirten belge,dugun salonu ile yapilan kontrat vb.) Aile veya arkadas ziyareti kapsaminda gidersin. Vize icin riskli durumda olanlar ise evlilik icin gidecegini belirtirse islemleri daha kolay olabilir. Polonya da yasamayacaksan oturum karti vereceklerini sanmiyorum fakat evlilikten sonra Turkiye de yasadigin zaman esinin Polonya vatandasi olmasindan dolayi ucretsiz ve kolay vize alma imkanin var.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba ben bir konuyu merak ediyorum önümüzdeki ay bizimde polonyada nikahımız var merak ettiğim nokta nikahtan kaç gün sonra oturum iznini aldınız ve bu süre içerisinde işiniz var mıydı benim işim olmayacak bu süreç içerisinde ve bu problem olur mu acaba

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Yigit oncelikle hayirli olsun. Is acisindan herhangi bir sorun olmaz , senden herhangi bir ekonomik durumu gosterir belgede istemeyecekler. Nikahtan sonra istedigin zaman oturum kartina basvurabilirsin ama burada onemli olan oturum kartina basvurdugun gun vizende 45 gun daha kalma iznin olmasi , 45 gunden daha az gunun varsa belki para cezasi verebilirler , ben gecikmistim herhangi bir para cezasi olmadi ama bir dahaki sefere gec kalmamam icin uyarildim.

    YanıtlaSil
  8. Cevabınız için çok teşekkür ederim. İş konusunu vize noktasında sormuştum şu an Türkiyede çalışmıyorum ve Polonyada çalışmayı düşündüğüm için burda iş başvurusu yapmıyorum. Ayrıca lehçe bilmediğim için tercuman kullanacağız tercüman için ödenen ücret ve galiba oturum izni içinde bir ücret ödeniyormuş bu tutarlarıda öğrenebilirsem çok mutlu olurum. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. Vize alma konusunda karisik bir durum soz konusu aslinda. Turkiye de calisan biri eger Polonya ya evlilik amaci ile gidiyor ve Polonyada yasamak icin vize istiyorsa bu demektir ki Turkiyede ki isini sonlandiracak ( eger home office bir is degilse ) Yani bu durumda Turkiye de calisan biri ile calismayan birinin durumu ayni olacak. Is konusundan dolayi vizede zorluk cikartirlarsa o zaman da herkes evliligini Turkiye de yapip es durumundan dolayi vize ye basvurucak ve vizesini alacak. Konsoloslukta bu durumun farkinda oldugu icin sanirim evlilik icin gidenlere daha kolay vize veriyor. Yazimda belirttigim gibi eger turistik vizeyi rahat alabileceginizi dusunuyorsaniz vize basvurusunda evlilik yapacaginizi belirtmemek islemlerin daha kolay olmasini saglayabilir. Endiseniz var ise vfs global polonya ile irtibata gecerek nasil bir yol izleyeceginizi kararlastirabilirsiniz. Vfs gercekten her konuda yardimci oluyor butun maillere cevap veriyor. Tercume icin ucretler : Dogum belgesi, evlendirme ehliyet belgesi ve nufus kayit orneginin tercumeleri icin 3 belgenin toplami 350-400 zł , nikah basvurusunda ve nikah gunu olmak uzere iki sefer yaniniza gelen ingilizce-lehce tercumana verilen toplam ucret ise 300 zł. Eger Ingilizce bilmiyorsaniz Turkce-Lehce tercumanlarin fiyatlari biraz daha pahali olabilir ve her sehirde Turkce-Lehce tercumanda yok bu durumda sizden yol masrafinida isteyecekler. Oturum karti icinde 150 zł civari bir ucret aliniyor. Toplamda 600-700 Turk Lirasina denk gelen bir para harcamak gerekiyor butun islemler icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için bakalım inşallah haziranın ikinci haftası varşovada nikah yapacağız. Beni düşündüren vize noktasıydı onuda ordan gelecek davetiyeyle daha rahat alabileceğimi söylediler telefonla yaptığım görüşmede. Eğer varşovada yaşıyorsanız gelince tanışmak ve tecrübelerinizden yararlanmak isterim sizin içinde uygunsa.

      Sil
  10. Rica ederim , umarim hersey istedigin gibi olur. Ben Poznan'da yasiyorum yolun duserse beklerim.

    YanıtlaSil
  11. Oturum kartinin maliyeti yeni zamlarla birlikte 390 zł olmus.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hmm anladım teşekkür ederim. Bir sorum daha olacaktı. Evlilik işlemlerini orada yaptıktan sonra konsolosluğ bildirmek Türkiyede ki kayıtları değiştirir mi ? Yani ailem burdan vukuatlı nüfus kayıt örneği aldığı takdirde benim evlendiğim orada görünür mü yoksa ayrıca bir işlem yapmak gerekiyor mu ?

      Sil
    2. Konsolosluga bildirmek Turkiye deki kayitlari degistiriyor ornegin ben gss prim borcu oduyordum ve konsolosluga bildirimden sonra bu borc kalkti.Konsolosluga evlilik bildirimide yapacagin icin kayitlar degisecektir. Turkiye de herhangi bir islem yapmaya gerek yok. Not: Evlilik isleminden sonra ki 1 ay icinde konsolosluga adres bildirimi , evlilik bildirimi yapmak zorundayiz , yapilmazsa 70-80 Lira bir para cezasi var. Yeni nufus kagidi almak icin de evlilikten 2-3 ay sonra konsolosluga tekrar basvurup 1 gun icinde yenisini alabiliyoruz. Bu 2-3 aylik bekleme suresinin nedeni evlilik bildiriminin Turkiye ye posta yoluyla gonderilmesi ve sizin islemlerinizin Turkiye de sisteme girilmesinin beklenmesinden dolayi.

      Sil
    3. Cevabınız için çok teşekkür ederim.

      Sil
  12. Merhabalar deniz, google da baya bi arastirmama ragmen bulamadigim,pek de turk tanidigim olmadigindan soramadigim bi sorum olucakti; evlilikten oturu kazanilan surekli oturumu aldiktan sonra vatandaslik icin basvururken herhangi bi test,sinav (dil) var mi zorunlu mu,bolgeye gore deisiyormu(podkarpackie rzeszow),ozellikle bu test icin hazirlayan dil kurslari varmi?Polonya da edinmis oldugun gayri mulkerin,evliligin yani sira,vatandasliga gecerken bi artisi bulunur mu?Eger bu konuda da bi bilgilendirme yaparsan cok sevinirim simdiden tskrlr...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Can kardesim, Malesef suan sinav var ve cok zor.. Ben sahsen alamadim ve tanidigin butun insanlar malesef alamadi.. cunku dil testi gibi bisey dusunme. Genel kultur, Tarih,Cografya vb seyler soruluyor gercekten cok cok zordu.. kurs olayina gelince evet kurslar var fakat bunlar sana sadece dil ogreten kurslar, sinav ile alakali bir bilgi veren veya egitim veren kurumlar degiller.. bu kurslar turkiyedeki MEB onayli kurslar gibi kurs olmalari gerek.. onun icin belediyeden ogrenebilirsin bagli bulundugun miastodan.

      Sil
  13. Merhaba Can , suan ki yasalara gore vatandasliga gecmek icin sadece Lehce dilinde bir dilekce tarzi birsey yazmak gerekiyor ( kendimi Polonyaya yakin hissediyorum vatandaslik icin uygunum sizin kurallariniza saygilim gibi seyler) fakat daha agir kurallarin gelecegini duydum. Burada sahip olunan mal, para tam olarak ne kadar etkili bunun hakkinda bilgim yok , eger bilgi sahibi olursam senide bilgilendiririm.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba,
    Polonyalı nişanlımla haziran da Türkiye de evleniyoruz. Vize için ücret ödemiyorum onu biliyorum da vize başvurusunda neler istiyorlar bileniniz var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Fatih , sanirim senin basvurunda shengen vizesi aile/arkadas kategorisinde istenen belgelere benzer seyler isteyecekler , ek olarak davetiye yerine , evliligini kanitlaman icin evlilik cuzdani isterler. Vfs global polonya ile iletisime gecersen daha saglikli bilgiler edinebilirsin. Evlenecegin icin cok zorluk cikartmazlar bol sans..

      Sil
  15. kardeş öncelikle merhaba ben şuan da polonya ülkesindeyim.
    3 gün önce nikah yaptım bir bayan ile ve bugün opele şehrine gidip başvuru yapmak istedik fakat evrak eksik çıkınca sorun oldu.
    şimdi benim vizem çok kısa zamanda bitecek acaba bana oturum kartını hemen verirlermi.Siz aldıysanız kaç gün yada kaç ay süre içinde aldınız tam net bir bilgi verirmisiniz acaba ?

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Enes , senin bir an once evraklari halledip basvuru yapman lazim , vizen az kaldiysa kartin yetismez cunku en az 40-50 gunde veriyorlar. Vize bitti kart gelmedi ise bu durumda seni Turkiye ye gondermeyecekler bu konuda endise etme cunku artik evlisin ama kart gelene kadar kacak olarak gezeceksin , bu sirada baska ulkelere gitmeni tavsiye etmem. Gec kaldigin icin belki para cezasi verebilirler ve kartin normalden daha gec cikabilir bu orada calisanlara bagli bir durum. Bu kacak olma durumu sirasinda kart icin basvuru yaptigina dair elinde olan belgeyi hic yanindan ayirma , kontrole denk gelirsen derdini anlatabilirsin.Bende ayni durumdaydim sorun cikmadi, umarim halledersin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Deniz ben başvuru yaptım ancak ben başvuru yaptığıma dair bir belge almadım sadece ufak bir kağıt parçasına yazılmış telefon numarası vardı onu elime tutuşturdular.
      Cuma günü başvuru yaptım ve salı günü tekrar gelmem söylendi oturum ve çalışma için kart vereceklermiş.
      340 PLN parası yani ziloytik ödemesi yaptım başvuru için başka bir masraf ödemedim açıkçası.
      Evrakları hemen işleme aldı çalışan arkadaş aslında kendisi biraz sorun çıkardı vizen az süresi doluyor diye.
      benim de 1 ay daha uzatmışlardı ama ben gidip vize uzatma damgasını pasaporta işletmediğim için o haktan mahrum kalmışım işte,şimdi pazartesi günü sona eriyor :))
      salı günüde çalışan memurun dediğine göre oturum ve izin vereceklermiş.
      Umarım bir sorun olmaz Siz hangi şehirde kalıyorsunuz bu arada ?

      Sil
  17. Sistemin isleyis sekli soyle ; verdikleri numarayi arayip mulakat icin randevu tarihi aliyorsun , sonra randevu olumlu gecerse kartini alabiliyorsun buda en az 40-50 gun suruyor. Sana randevu tarihi alman gerektigi soylenmedi mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. salı günü için direkt oraya tekrar gidip oturum ve çalışma kartımı vereceklerini söyledi memur ve ufak bir kağıt parçasında telefon numarası yazan kağıdı verdi.
      gelmeden önce bu numarayı arayın direkt benimle görüşün diye not düştü.
      şimdi zaten benim vizem 24 saat sonra doluyor.
      başvurumu işleme acil bir şekilde işleme aldı memur.
      zaten günüm yok.bana söyledikleri salı günü oturum ve çalışma kartını vereceklermiş o kadar.
      randevu alın gibi birşey söylenmedi yani?
      bu mulakat olayı eşleri çapraz sorguya alıp sorumu soruyorlar ?
      benim ingilizcem tam iyi değilfakat kendimi kurtarıyorum. zaten ingilizce konuşan tek memur vardı oda çok kötü birşey bilmiyor 3 5 kelime sadece oda evraklar hakkında information document gibi saçma sapan kelime kuruyor ?
      bu iş saçma sapan bir hal almaya başladı zaten salı günü umarım bu kartı hemen verirler yoksa geri dönmeyi düşünüyorum acaip sıkıldım :))

      Sil
    2. Evet mulakat icin randevu tarihi alip , gunu geldiginde mulakata gidiyorsun ve yukarida yazdigim gibi bircok soru soruyorlar daha sonra eve polis geliyor,inceleme yapiyor vs. bircok asama var yani kart bu islemler olmadan verilmiyor. Bence bu asamadan sonra geri donme vizen bitse bile basvurduguna dair belgeyi al ve islemlerine devam et.O belgede bir nevi vize islevi goruyor. Vizen bittikten sonra cikis yaparsan ,elinde suan kart basvurusu yaptigina dair bir belgede yok adamlar senin durumunu anlamaz vizen gecmis diye birde ceza kesebilirler sinirda. Bu basvuru yaptigina dair belgeyi posta yoluyla gonderiyorlar adresini aldilarsa 14 gun icinde sana gondermeleri gerek.

      Sil
  18. arkadaslar yabancilar yasasi 1 mayis itibariyle degisti , ve 45 gun falan diye birsey kalmadi . Vizenizin bitisinin 1 gun oncesi bile oturum kartina basvurabilirsiniz . Karar cikana kadarda pasaportunuza kalis izni vuruluyor bu sure zarfinda tabi ki yurt disina cikamazsiniz . Karar cikana kadar Polonyada bekleyeceksiniz .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. illegal durumda olan arkadaşım kız arkadaşıyla evlenmeyi istiyorlar ne gibi bi yol izlemeleri gerklidir bu konuyla ilgili yardımcı olurmusunuz lütfen tşk.

      Sil
  19. Merhabalar,
    Benim de size bir sorum olacaktı. Benim nişanlım Leh, evlilik sürecimize daha var ve gereklilikler değişebilir ancak yine de bilmekte fayda var diye düşündüm.
    Ben Polonya'ya yerleşeceğim. Polonya vatandaşlığına başvurabilmek için evliliği orada mı yapmanız gerekiyor yoksa Türkiye'de yapılan evlilik de sayılmakta mıdır?
    Bir de vatandaşlığa başvurdunuz mu? Sanırım biraz uğraştıran bir iş.

    YanıtlaSil
  20. Merhaba

    Evliligi istedigin ulkede yapabilirsin , onemli olan en az 3 yil evli olman ve en az 2 yil Polonya da ikamet etmis olman bu asamadan sonra daimi oturum belgesi almaya hak kazanirsin ve daimi oturum belgesini aldiktan sonraki 6 ay icinde de vatandaslik basvurusu yapabilirsin. Vatandaslik icin ugrastirabilirler bende henuz o asamalara gelmedim :)

    YanıtlaSil
  21. Arkadaşlar Selam

    Ben de leh kız arkadaşımla yakında evlenmeyi düşünüyorum merak ettiğim konu oturum ve çalışma izni sadece Polonya için mi geçerli yoksa diğer avrupa ülkelerinde de çalişabiliyormuyuz?

    YanıtlaSil
  22. Selamlar , kart sadece Polonya icin gecerli.

    YanıtlaSil
  23. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  24. Selam Gurkan,

    Evlilik icin Belediyelerin evlilik departmanlarina basvuruyorsun. Bazi belediyeler konsolosluktan alacagin Lehce belgeyi istiyorlar bazilari ise istemiyor , bunu nikah yapacagin belediyeye sorarsan ve istemezlerse konsolosluga gitmeden evlilik yapabilirsin. Ama evlilikten sonra 1 ay icinde konsolosa gidip adres, evlilik bildirimi gibi islemleri yapman gerekiyor. Evliligi istedigin sehirde, ilcede yapabilirsin.

    Evlilik cuzdanini aldiktan sonra vizenin bitis tarihine kadar rahat rahat gezebilirsin, incelemeler ve mulakat sureci sen yabancilar ofisinde karta basvurduktan sonra baslayacak. Karta basvuru yapman gereken zamanda ,yasadaki son degisiklige gore, vizenin bitis tarihinden 1 gun oncesine kadardir.

    YanıtlaSil
  25. Selam Deniz,

    Öncelikle çok tesekkürler cevap için. Oturum iznine başvurmam için nikahtan sonra belirli bir zaman geçmesi gerekli mi? Yoksa en kısa zamanda işlemlere başlayabilir miyiz? Yoksa bu konuyu oturum izni olan sitelerden mi incelemem gerek bilgilendirirsen çok memnun olurum.

    YanıtlaSil
  26. Hemen basvurabilirsin beklemek icin bir neden yok. Hangi sehirde yasayacaksin ?

    YanıtlaSil
  27. Bu haber çok iyi oldu. Kalisz'te yaşayacağız. Nikahı orada yapmayı düşünüyoruz.

    YanıtlaSil
  28. Deniz merhaba,

    Öncelikle bu denli faydalı bir paylaşım yaptığın için sana teşekkür ederim.Çünkü son 1 aydır bende evlilik sürecimi bu paylaşımla şekillendirdim.Bende PL vatandaşı nişanlımla Ağustos 2014'de Türkiyede resmi nikahla evleneceğim.Eylül ayı sonu gibide Polonya'ya gitmeyi düşünüyoruz.

    Ankara'da ki Polonya Büyükelçiliği'ne durumu izah ettim.Daha önce 4 kez Polonya için vize almamdan dolayı vize konusunda sıkıntı çıkmayacağını söyledi.Türkiye'de resmi nikah yaptıktan sonra,senin yukarıda yazdığın 3 ana belge ve bunların Varşova'da resmi işlemlerini yaptırdıktan sonra evliliğimizi Polonya'da tescil ettirebileceğimizi bildirdi.
    Sormak istediğim,biz Türkiye'de resmi nikahla evlendikten sonra,2 hafta içerisinde Polonya Büyükelçiliğine vize için başvuracağız.Evli olduğumuzu Polonya Büyükelçiliğine bildirme gibi bir işlem yapıyor muyuz?
    Başvuru formunda evli olduğuma dair kısmı dolduracağım.Bu bilgiyi büyükelçilikteki memurlar nasıl doğrulayacak.Yani bilgi akışını kim yapıyor bu noktada?
    Bu evlililk tescili hakkında bilginiz var mı?

    Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  29. Merhaba Erdinc oncelikle hayirli olsun , yardimci olduguma sevindim umarim hersey yolunda gider. Turkiye'de yapilan evlilikler hakkinda cok bilgim yok ama senin icin bir arkadasima sordum oda evlenip Polonya'ya geldi. Soyledigi Formul A ve B belgelerini alip Polonya'da Urząd miasta denilen yerde onaylattigi. Yani bu durumda Polonya konsoloslugu Turkiye'de yapilan evliligi taniyor.

    YanıtlaSil
  30. illegal durumda olan arkadaşım kız arkadaşıyla evlenmeyi istiyorlar ne gibi bi yol izlemeleri gerklidir bu konuyla ilgili yardımcı olurmusunuz lütfen tşk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu soruya bende cevap arıyorum eğer yardımcı olursanız çok sevınırım

      Sil
  31. Gerekli olan belgeleri tamamlayip oncelikle evlilik icin basvuru yapmasi lazim fakat bu asamada sorun cikar mi bilemiyorum , Turkiye'ye giris cikis yapmasida gerekebilir.

    YanıtlaSil
  32. Merhaba bu faydalı paylaşım için teşekkür ederim. Ben 3 ay önce işten ayrılmak zorunda kaldım. şu anda işsizim . 1 yıldır birlikte olduğum Polonyalı kız arkadaşım ile evlenmek istiyoruz ama önce kız arkadaşım ailesi ile tanıştırmak istedi beni ve nişanlanacağız ama işsiz olduğum için vize almamda bir sorun olabilir mi ? Kız arkadaşım beni bekliyor polonyada bende nasıl gideceğimi düşünüyorum vize alabilmemin kolay bir youlu varmı?

    YanıtlaSil
  33. Selam, turistik vize basvurularinda malesef is durumu onemli veya yuksek miktarda paralar gostermek gerekli.

    YanıtlaSil
  34. Merhaba deniz
    Bu yararlı tecrübelerin için çok teşekkür ederim. .benimde bir sorum olacak benim şuan polonyada 3 aylık vizem kaldi ve kiz arkadaşımla evlilik dusunuyoruz ama benim daha 1 yil var mezuniyet için yani halen öğrenci olarak gozukuyorum bu durumda herhangi bir sıkıntı cikarmi başvuru sırasında? Yada mezuniyet ten sonra evlilik yapsak daha mi kolay olur oturum karti/çalışma izni çıkarmak. .teşekkürler

    YanıtlaSil
  35. Selamlar, bende vizeye basvurdugum zaman ogrenciydim,okulun bitmesine 1 ay vardi herhangi bir sorun cikmadi, onemli olan evliligin sahte olmadigini anlamalari.Sana ne zaman daha uygunsa o zaman evlen bence :)

    YanıtlaSil
  36. Selam Deniz,
    Bizde Polonyadaki erkek arkadaşımla evlenmeyi düşünüyoruz. Ben erasmusumu yeni bitirdim ve döndüm Türkiyeye sadece 1 yılım kaldı sonra mezun oluyorum ve mezun olduktan sonra belgeleri halledip evlenmeyi dusunuyoruz. Ama ben mezun olsam bile onun 2 senesi daha var. Benim Polonyada iş bulmam zaman alabilir ya da o bi işte çalıştıgında genelde kalıcı ya da çok iyi bi işte calısmıyo. Paramız çok yok kısacası. Sorum şu ,evliliğin gerçek olduguna baktıkları kadar paramız var mı yok mu diye de bakıyolar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Halime , oncelikle devlet daireleri para ile alakali en ufak bir konuda sikinti yapmaz onu sorun etme. ikincisi ise benden sana kardes tavsiyesi turkiyeden gelmeden once kenara belli bir parani koy sonra buraya gel.. burda turkiyedeki gibi esimin ailesi vs vs yardim eder mantalitesi yok diger is olayi ise vatandas olmadan devlet dairesinde asla calisamazsin denizin soyledigi gibi ozel sektor olabilir( iyi bir arkadasim ingilizce filoloji mezunu ve burdan mezun oda issiz) evet fakat british aksan ve Amerikan aksan ogrenmen lazim. ozaman turkcenide yanina koyup burdaki firmalarda is bulabilirsin eminim ama birazda ozaman lehce gerekli olucak :) en iyisi orda aksan burda biraz lehce ogrendigin zaman ozel sektorde is bulabilirsin.

      Sil
  37. Merhaba Halime ,

    Acikcasi yasalarda, su kadar paran olmali en az bu kadar kazanmalisin diye birsey yok fakat kart basvurusunda nasil gecineceksiniz , maaslariniz ne kadar gibi sorular soruluyor. Sonucta Polonya vatandasi evlenmeye karar vermis ve kendi ulkesinde oturmak istiyor buna kimse karsi cikamaz , sorun cikartirlarsa is mahkemeye gider ve sonucta kazanirsin. Benim gorusum bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende eğitim için başvurmuştum karta hatırlıyorum o soruları hibemi göstermiştim. Haklısın. Çok teşekkür ederim cevabın için. Peki ben İngilizce Öğretmenliğinden mezun olucam burda ve baya iyi ingilizcem var. Ben kendi mesleğimi yapmak istiyorum orda da yani öğretmen ,çevirmen falan. Bunun için vatandaş olmam mı gerekiyo? Yoksa sadece böyle işleri arayıp bulmam ve onların beni kabul etmesi yeterli mi?

      Sil
    2. Ingilizcen iyiyse, cok rahat is bulursun ;)

      Sil
  38. Kamu islerinde sanirim vatandas olmak gerekli fakat ozel sektorde vatandaslik gerekmiyor , evlilikten sonra alacagin oturma karti ayni zamanda calisma hakkida veriyor, sadece is bulman yeterli. Cevirmenlik icin bildigim kadariyla sinava girip belge almak gerekli.

    YanıtlaSil
  39. Çok teşekkür ederim Deniz cevabın ve verdiğin bilgiler için

    YanıtlaSil
  40. Cok tesekkurler. .suan cok uygun ama su okul islerini halletmm lazm galiba ;)

    YanıtlaSil
  41. Rica ederim hepinize bol sanslar :)

    YanıtlaSil
  42. Deniz tekrar merhaba :)
    Benim yeşil pasaportum var yine de schengen almam gerekir mi? Ve bulunduğum süre zarfına göre de pasaportumu uzatmam gerek di mi?

    YanıtlaSil
  43. Pasaport suresi onemli ,uzun olsun sorun cikmasin daha sonra. Yesil pasaportla gelip evlilik yapabilirsin diye dusunuyorum , fakat vfs globale bu konuyu sor bence :)

    YanıtlaSil
  44. Peki tekrar teşekkürler Deniz :)

    YanıtlaSil
  45. Deniz merhaba,
    Evlilik konusunda sizden bilgi almak istiyorum.Türkiyedeki belediye evlendirme ve nüfus müdürlüğüne konuyla ilgili bilgi almak için ne kadar başvuruda bulunsamda net ve yeterli cevap alamıyorum.Evlilik prosedürleri oldukça karışık ve zahmetli.ve her belediyenin söyledikleri tutarsız .bundan dolayı sizin tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.ve vereceğiniz cevaplar benim için çok önemli .Yardımcı olursanız minnettar kalacağım .Şimdiden çok teşekkür ederim.
    ***kız arkadaşım polonyada ikamet ediyor ve ben türkiye de yaşıyorum .kız arkadaşımla Facebook aracılığıyla tanıştık ve 2015 yılı ikbaharında POLONYA -POZNAN DA evleneceğiz.tarih tam olarak belli değil. kız arkadaşım 2014 EKİM ayında ailemle tanışmak için Türkiye ye gelecek.ve Polonya da evlilik için işlemlere başlamak istiyoruz.çünkü kız arkadaşımın tatil süresi çok kısa .
    bildiğim kadarıyla kız arkadaşımın polonyadan belge getirmesine gerek yok .pasaportunun olması yeterli . türkiyedeki bulunduğumuz yerin nüfus müdürlüğüne başvuruda bulunacağız ve nişanlımın pasaport bilgilerini sisteme girecek.
    1.bundan sonra, benim ve kız arkadaşımın izleyeceği yol nedir?
    a).Polonyadaki valilikten davetiye gelmesi için kız arkadaşım veya benim izlemem gereken yol nedir ?
    b) davetiye gelmesi halinde konsolosluğun bana vereceği vize süresi nedir?

    2015 yılı baharında evleneceğimiz için (tarih tam olarak belli değil) . prosedür nedir bilmiyorum ama. Evlilik için Polonyaya git-gel yaparak masraf yapmak istemiyorum .amacım Polonyaya 1 defa gidip ve dönmemek.
    vereceğiniz bilgiler benim için çok önemli ve şimdiden çok teşekkür ederim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, davetiye için kız arkadaşının seni davet ettiği evin tapusunu,son 3 aylık maaş bordrosunu ve senin pasaport numaranı ve uçak biletini isteyecekler.Bunları ofise gidip tekrar sorması gerekli çünkü her zaman değişiklikler olabiliyor. Vize süresini kimse bilemez fakat 2-3 aylık bir vize çıkma olasılığı yüksek buda yeterli zaten.

      Sil
    2. çok teşekkürler Deniz..

      Sil
    3. Deniz Merhaba, nişanlımın Polonya da evlilik için bana davetiye göndermesi gerekli (vize için). ama davetiyenin genel taslağı ve işleyişi nasıl olacak tam olarak bilmiyoruz . oldukça zor durumdayız .nişanlım ve ben bu konuyla ilgili sizinle görüşmek ve yardım almak istiyoruz .Telefon numaranızı verirseniz ben kendisine ileteceğim. email : ibo_burcin@hotmail.com NOT: lütfen bize yardımcı ol.duacınız olacağım.

      Sil
    4. Merhaba Ibrahim, nisanlin Polonya da urząd do spraw cudoziemców denilen ofise gidecek. Istenilen belgeler; ofisten alip dolduracagi form, davet edenin maas bordrosu, senin Polonya'da kalacagin yerin tapusu , basvuru ucretinin odendigine dair fatura , bazen ucak biletinide gormek istiyorlar ama sart degil, , islemler kolay link gonderiyorum nisanlin bu sayfayi incelerse rahatca halledebilir , bende takldigin yerde yardimci olurum.

      http://www.poznan.uw.gov.pl/wpis-zaproszenia-do-ewidencji-zaproszen

      Sil
    5. çok teşekkür ederim Deniz ..umarım kolay olacak .sizi rahatsız ettiğim için özür dilerim ..nişanlım geçen hafta Türkiye'ye geldi ve pasaportunun çevirisini yaptırdık. benim hazırlayacağım belgelerle birlikte nüfus müdürlüğü bana uluslararası evlilik belgesi verecek. ve bana gelecek davetiye ile .
      1.İstanbuldaki konsolosluğa mı yada Ankaradaki konsolosluğa gitmem daha doğru olur?
      2.bu belgeler haricinde benden ekstra belge isteyecekler mi?
      3.ve nişanlım , Abisinin evini adres göstererek ( tapu ile) beni davet edebilir mi?
      vereceğin cevaplar bizi çok mutlu edecek . ben ve nişanlım adına çok teşekkür ederim.

      Sil
    6. Sen hangi sehirde yasiyorsan senin bolgene bakan konsolosa veya vfs global ofisine gideceksin , eksik belge varsa zaten seni arayacaklar sende goturursun , abisi sana gonderebilir o zaman abisinin davetiye icin ofise basvurmasi ve maas bordrosunu gostermesi gerekir, nisanlin davetiye icin herhangi bisey yapmayacak ev kiminse o ilgilenecek.. Cok stresli olma butun islemler kolay , bir sekilde halloluyor hepsi , zaten ofis veya konsolosluk calisanlarida yeterince yardimci oluyor ek belge isterlerse posta ile gonderirsin.

      Sil
    7. Çok teşekkür ederim Deniz...Size minnettarız ...........................................abisinin bana davetiye göndermesi, arkadaş ve aile ziyareti anlamına mı geliyor .eğer böyleyse Polonya'ya geldiğimde ben evlilik yapabilir miyim?

      Sil
  46. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  47. Selamlar, bu konular hakkında hiç bir bilgim yok, tek tavsiyem ufak bile olsa yalan söyleme , senin mağdur olduğunu anlarlarsa yardımcı olacaklarını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim insallah dedigin gibi olur ama insanli k hali biraz korkuyorum

      Sil
  48. İyi günler Deniz, bilgiler için çok teşekkür ederek kafamı kurcalayan 2 soruyu sormak istiyorum, yardımcı olabilirsen çok sevinirim.
    1) Kız arkadaşım Polonya vatandaşı ve bu yaz evlenmeyi planlıyoruz ama prosedürlerin kolaylığı açısından Ankara'da mı yoksa orada mı evlenmek daha kolay olur bilemiyorum. Acaba bir fark var ikisi arasında?
    2) Benim için en önemli nokta vatandaşlık kısmı. Oturum kartından ziyade evlendikten sonra vatnadaşlığa başvurabilmem mümkün mü? Ve gereken nitelikler var mı acaba?(lehçe, bankada para gibi..)

    Yardımlar için şimdiden çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba , prosedurler konusunda 2 yerde yapilan evlilikler acisindan pek bir fark yok , ben Polonyada evlendim , bir kac arkadasim Turkiye'de evlenip geldi sorun yasayan duymadim , sana neresi daha uygunsa orada yapabilirsin. Vatandaslik basvurusunda bulunman icin en az 3 yil Polonya vatandasi ile evli olman gerekli daha sonra basvuru yapabilirsin.

      Sil
    2. Cevap için çok teşekkür ederim. İngiltere'de bir gelecek planladığımız için benim gerekli oturum/çalışma izinleri alabilmem açısından EU vatandaşlığının önemi büyük. Bu yüzden de Polonya vatandaşlığı önemli. Acaba bu 3 yıl evlilik süresi mi yoksa evlendikten sonra Polonya'da ikamet etmek anlamında mı? Yardımların için çok teşekkür ederim.

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. Arkadaşım , ilgili yönetmelik der ki;

      ACQUIRING POLISH CITIZENSHIP ON THE BASIS OF MARRIAGE
      PRINT

      A foreigner entering into the marriage with a Polish citizen do not automatically obtain Polish citizenship.

      For recognition as a Polish citizen may apply a foreigner who resides permanently in Poland (what is an uninterrupted stay?->) for at least 2 years on the basis of the permanent residence permit -> or a residence permit for a long-term EU resident -[gt], and who remains married for at least 3 years with the person holding Polish citizenship.

      Yani,

      1)En az 2 yıl daimi oturum kartı ile Polonya'da ikamet etmen ya da uzun dönem avrupa birliği oturum kartına sahip olman lazım

      2)En az 3 yıl Polonya Vatandaşı ile evli olmaz gerek

      Yani,en az 3 yıl evli olman ve bu sürenin en az 2 yılını Polonya'da resmi oturum kartı ile geçirmen lazım

      Saygılar.

      Sil
    5. Deniz merhaba,

      Bu süper blog icin teşekkurler.
      Hemen sorularıma geçiyorum.

      Kız arkadaşımın yanında 2 aydır Polonya'daydım. Şu an Türkiye'deyim yani 1 aylık Schengen hakkım kaldı. Biz evlenmeye karar verdik.

      Soru 1) Bu 1 aylık vize ile Polonya'da evlilik ve oturma izni konusunu bitirebilir miyiz? Konsolosluğun kalan 1 ay hakkımı tam olarak vereceğinden emin değilim. Bu durumda evlilik icin gitmek istediğimi belirtsem daha mı iyi olur?

      Soru 2) Oradaki belediye nikah için Türkiye'den getireceğim belgelerin yeterli olacagini bildirmiş. Bu durumda - evlilik öncesi ve sonrası - Varşova'ya gitmeye gerek var mı?


      3.soruyu hiçbir şey bilmeyen cahil olarak soruyorum bana da o şekilde cevap verebilirsin.

      Soru 3) Evlillik sürecinde yapmamız gereken adımların sırası nedir? İmzayı attıktan sonra direk oturum izini başvurusu icin Poznan'da Yabancilar Ofisine gidebilir miyiz? (Yoksa başka bir yer mi? Randevu almak gerekir mi, hangi belgeleri göstermek yeterli?)

      Birde bizim seyahat planımız var. Oturum izni başvurusundan hemen sonra rahatça gezebilir miyiz, yoksa kart çıkana kadar eve tıkılıp beklemek zorunda mıyız?

      *Belirtmeliyim ki hala öğrenciyim ve mezuniyetime çeyrek kaldı. Bu durum bir sorun oluşturur mu?

      Kusura bakma uzun liste için ama sanırım halimizden en iyi sen anlarsın.
      Ödüllük blog hazırladığın ve yardımların için şimdiden teşekkürler.

      Sil
    6. Selamlar , yorumlarin icin tesekkur ederim, bilgiler paylastikca guzel :))

      1 aylik daha vizen varsa konsoloslugu ise karistirmadan turist olarak Polonya ya giris yap ve en hizli sekilde belediye' den nikah gunu alin. Nikah gunu alirken senden meldunek dedikleri ikametgah belgesi isteyebilirler ilk onu halletmen daha saglikli olur.

      Belediye konsolosluk yazisini istemediyse super Varsova'ya gitmenede gerek yok. Varsovaya evlilikten en gec 1 ay sonra evlilik bildirimi, adres bildirimi icin gitmelisin. 1 ay icinde gitmezsen 80 TL gibi bir cezasi var.

      Imzayi attiktan sonra hemen oturum iznine basvurabilirsin yabancilar ofisinden. Randevu almiyorsun gidip sira bekliyorsun basvurunu yapiyorsun daha sonra evine basvurduguna dair bir belge gondericekler ondan sonra mulakat icin randevu tarihi alacaksin.

      Oturum karti basvurusunda evlilik belgeni, doldurdugunuz basvuru formunu , ikametgahi isteyecekler, kiz arkadasin calisiyorsa calistigina dair belge , kalacaginiz yerin tapusu , kiraliksa kira sozlesmesi gibi seyleride isteyebiliyorlar. Bu belgeler bazen calisan memura gore bile degisebiliyor gidip sormakta fayda var.

      Ogrenci olmanda bir sorun yok senden herhangi bir ekonomik durumunu gosteren belgede istemiyorlar eniste statusundesin :))

      Vizen bittikten sonra oturum kartina kavusana kadar Polonya da kalmalisin cunku vize yok oturum karti yok elinde sadece oturum kartina basvurdugunu belirten Lehce bi yazi olacak, bu belgeyide ornegin bir Alman polisine gostersen birsey anlamayacagi kesin.

      Senin icin en onemli olan sey cok hizli davranip vizenin bitisine son 1 gun kalana kadar evlenip ,karta basvuru yapmis olmak.

      Sil
    7. Tekrar selamlar ve üşenmeyip cevapladığın için tekrar teşekkürler

      Ek Soru 1) Meldunek belgesini nereden, nasıl hangi şartları yerine getirerek edinebilirim?

      Ek Soru 2) Konsolosluğa evlilik bildirimi, adres bildirimini posta yoluyla yapabilir miyim, yoksa bizzat orada bulunmam şart mıdır?



      Sil
  49. Meldunek icin urząd miasta denilen ofise gideceksin. Yaninda pasaportun ve kalacagin evin tapusu ve tapu sahibi olmasi gerekli. Giristide form alip dolduruyorsun ve sira numarasi alip bekliyorsun.

    YanıtlaSil
  50. Bildirimler posta yolu ile olmuyor.

    YanıtlaSil
  51. Merhabalar, bi kaç sorum olaçak, ben Polonya'da Yasadışı kalıyorum ve evlilik yapmak istiyorum kız arkadasım ile ne gibi bi yol izlemem gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
  52. Merhaba , bence kiz arkadasinla yabancilar ofisine gidip evlenmek istediginizi belirtin, belki biraz para cezasi ile illegal durumdan kurtulabilirsin. Cunku illegal durumda burada herhangi bir isini cozebilecegini sanmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle Deniz arkadaşa teşekkürler kendileri faydalı bilgiler veriyorlar sürekli.
      Bende herkez gibi polonya gelmeden önce araştırma yapmak için bilgileri incelerken sizler gibi kendimi burada buldum.

      Tecrübeli olan birinden bilgi almak elbette faydalı bir durum fakat benimde aktarmak istediğim tecrübelerim var.

      Öncelikle buradan daha önce soru sormuştum bunu görebilirsiniz.

      Edindiğim tecrübeler şöyle.
      Polonya yolculuğunu kesinlikle LOT Polish Airlines ile sakın ola yapmayasınız, zira benim yaşadığım kötü bir deneyim ve araştırmalarım sonucu zaten polonyalılar da bu firma ile uçmuyor.
      Siz sakın bu hataya düşmeyin.Bagaj problemi yaşamamak ve uçuşunuzun rahat olmasını istiyorsanız bunu sakın unutmayın derim..

      Polonya da bir bayan ile evlilik yapacaksınız kız arkadaşınız sevgiliniz vs.vs.
      Bunun için turist vizesi alabilip çok rahatlıkla buraya gelebilirsiniz.
      Türkiye de VFS GLOBAL adında bir firma kurumu ile bu vize işlemlerinizi halledebilirsiniz.
      Tatil / Gezme / İş / Arkadaş / Aile Ziyareti gibi seçenekleriniz var.
      Aile ve arkadaş ziyareti ile rahatlıkla şengen vizesini alabilirsiniz.
      Yanlız vize müracatında teslim edeceğiniz resimlerin konsolosluğun istediği ölçüde ve formatta olması şart zira buna dikkat edin.
      Sağlık seyahat sigortası sizden isteyecekler.
      ben yapı kredi ile yapmıştım senelik 120 Lira.
      Gidiş dönüş uçak rezervasyon bileti isteyecekler.
      Bir bilet acentasına gidip gidiş dönüş rezerve yapabilirsiniz ben 20 liraya yapmıştım.
      maksat isteklerini karşılamak zaten.
      Ne kadar süre kalmak istediğinizi soruyorlar plan ve programınızı ona göre yapıp kararlı bir şekilde 3 ay olduğunu söyleyin.
      daha sonra biletinizi bu şekilde yapın her türlü faydası var bunun.
      Sizden Vize gönderen kişinin kimlik fotokoposini isteyebilirler hazırlıklı olun , benden istediler.
      Daha sonra bir bankada adınıza bulunan bir hesap döküm bilgisi isteyecekler geriye dönük son 3 ay hesap hareketlerine bakacaklar.
      Eğer masrafları siz karşılayacaksanız bunu sizden istiyorlar.
      Masrafları karşı taraf karşılayacak ben sadece uçak gidiş dönüş biletimi ve tatil olarak yanımda götüreceğim şu kadar miktar ile gideceğim demekte fayda var.
      Ben Büronun kapanmasına yakında başvurduğum için 0 bakiye olan bir dekont aldım en yakın bankadan :) sorun olmadı yani.
      neden 0 bakiye dediler bende siz para olan bakiye söylemediniz dedim bitti konu.

      Davetiye gönderecek kişinin çalışıyor olması ve buranın şartlarına göre iyi maaş alıyor olması bana göre şart çünkü ben başvurudan sonra 7 gün sonra vizem çıktı.
      Giriş çıkış tarihlerinizi önceden belirleyin ve ona göre polonyada yapacağınız işlemlere başlayacaksınız...

      Vizenizi aldınız ve artık polonyaya giriş yaptınız eğer 3 aylık bir vize aldıysanız işin çok rahat ve vakit sıkıntısı yok sizin için.telaş yapmanıza gerek bir durum yok.
      fakat vize süreniz 3 aydan kısa ise mesela 1 ay verildiyse bu durum bir can sıkıcı.

      1 yada 3 aylık bir vize alıp öyle geldiğiniz.
      Gelmeden önce kız arkadaşınıza bağlı bulunduğu belediyeden nikah tarihi için gün almasını söyleyin böylece bir işi aradan gelmeden önce çıkartıyorsunuz.
      polonyaya giriş yapar yapmaz hemen belediyeye gidip, yetkililere ben geldim burdayım diyip misafir kalacağınız adresi teyit ediyorsunuz.


      Sil
    2. Yabancı diliniz varmış yokmuş hepsi hikaye , çünkü herşey lehçe ile yürüyor burada.
      kız arkadaşınız yada ailesinden bir mensup size bu konuda artık yardımcı olacak.
      belge doldurup teslim edeceksiniz.
      Nikah gününü artık bekleyeceksiniz ve o gün geldi, lehçe diliniz yok ise o gün için daha önce nikah gününden haftalar önce tercüman aramaya başlayın, aksi takdirde polonyada tercüman bulmak çok zor.
      Yabancı diliniz var ise ve bir kaç dil biliyorsanız sizin için sevindirici durum.
      fakat ingilizce dışında diliniz yok ise zor.
      ben almanca bir tercüman ayarladım ingilizce ve türkçe bulamadığım için.
      sizde önleminizi önceden alın..

      Nikahtan sonra size 15 gün içinde zaman veriliyor kız arkadaşınızın evlendiği için yeniden bir kimlik çıkartması şart koşuluyor burada , ister sizin soyadınız alsın yada almasın.
      15 gün içinde değişin ki başvuruda sorun yaşamayın.

      Vizenizin bitmesini sakın beklemeyin.
      Nikahtan 2 3 gün sonra hemen başvuru yapın hatta ertesi gün bile yapın.
      ne kadar erken o kadar iyi.
      başvuruyu valilik aracılığı ile yabancılar şubesine yapıyorsunuz.
      her valiliğin maalesef işlem uygulaması farklı olduğu için biraz sorun yaşayabilirsiniz.

      İlk başvurunuzu yapacaksınız ve bir sürü form önünüze atılıyor , bunları dolduracaksınız eşiniz ile.
      burada imza ( paraf ) olayı ad soyad ile yapılıyor.
      bu yüzden bu aşamaya dikkat edin.
      ben paraf ve ad soyad attığım için formu iptal edip yeniden doldurttular.
      Sakın ingilizce kelime kullanmayın görevlilere karşı , siz bırakın konuşmayı onlarla eşiniz konuşsun ve o anlatsın.
      Yabancı düşmanlıkları var çünkü türklere karşı.
      her gittiğim resmi makamlarda bunu yaşadım çünkü.

      Başvuru yaptınız zaman yanınızda mutlaka 600 Zl kadar bir rakam bulunsun
      400 450 gibi bir rakam başvuru masrafı olarak sizden temin ediliyor çünkü.

      Başvuru yaptınız ve size artık gitmenizi ve gönderecekleri mektubu beklemenizi söylüyorlar.ayrıca bir bilgi kağıdı veriyorlar yabancı kanunları için onuda alın kanunları iyice öğrenin.
      Bu esnada halen vizenin var ise sorun değil fakat eğer vizeniz bir kaç gün içinde bitecek ise başvuruda ödediğiniz harç ile size yeni şengen veriyorlar 15 20 30 gün gibi süreç kadar.
      zaten 10 15 gün kadar bir süreç içinde size mektup geliyor ve randevu veriyorlar.
      Evinize 2 polis gelip , kontrol ediyor.
      bu polisler size ve eşinize sorular soracak.
      bu mülakatın ilk aşaması.
      Ne zaman nerde tanıştın , ne zaman karar verdin , ailesinden kimleri tanıyorsun , eşyaların nerede , özel eşyaların varmı , bankada hesap açtınmı gibi bazı saçma sapan sorular işte.

      notlarını alıp , eşyalarınızı kontrol ediyorlar ve ardından size mektup gelecek deyip evden gidiyorlar.

      yaklaşık 1 ay içinde size mektup geliyor ve mektupta yaptığınız başvuru incelenme aşamasında olup size 25 Kasım 2014 tarihine kadar haber verilecek diyorlar.
      1 hafta 10 gün içinde ikinci mektup geliyor ve bu defa size artık resmi bir tarih ve saat veriyorlar.
      23 Kasım 2014 09:00 saatinde randevunuz var eğer bu tarihte gelemeyecek iseniz lütfen aşağıdaki telefon numarasından bizleri arayıp bildiriniz.
      Randevu görüşmesi esnasında kendinizi ifade edemeyecek iseniz tercüman ile geliniz iye bir mektup geliyor.

      Sakın öfkelenmeyin görüşme esnasında , çünkü yabancı düşmanlığı yapan çok memur var bu yüzden sakin ve sabırlı olun.

      Mesela ben randevuya gittiğim zaman bana tercüman nerede diye sordular eşim ile bende ne alaka tercümana ihtiyacımız mı var ?
      meğerse memur sadece lehçe dilinde işlem yapabildiği için resmi olarak lehçe dili ile mülakatı vermem gerekiyormuş.
      tabi bende o an dahada anladım bu yabancı düşmanlığını.
      sinir yapmadım ve sabır ettim tamam dedim.


      Bu anlatıklarımı yaşadım ve tecrübe edindim.
      tüm resmi makamlarda yabancı düşmanlığına denk gelebilirsiniz ancak bazı insanlar bizler gibi içten ve yürekli.
      bu yüzden buradaki işlemlerinizi en kısa şekilde bir an evvel yapmanızda fayda var ve iyi bir şekilde öfke kontrolü şart.


      Sil
    3. Bazı arkadaşlar polonya kartı için soru sormuşlar.
      Polonya hudutları içerisinde 2 sene boyunca oturmanız dahilinde , tekrar yabancılar bürosuna gidip polon vatandaşlığı için başvuru yapabilirsiniz.başvuru sonucu iyi sonuç alırsanız 10 senelik size EU vatandaşlarına verdikleri karttan veriyorlar.yani aynı polon vatandaşı oluyorsunuz.
      Yanlız bu konuda bir husus var.
      2 yıl boyunca hiç bir şekilde polon hudutlarını terketmeyeceksiniz, yani burada 2 sene çalışmanız şart yoksa bu kartı hiç alamazsınız.
      Çalışmanız şart çünkü sizin burada 2 sene boyunca kaldığınızı tek tescil eden belge iş belgeniz olacak :)
      2 sene gidim almanya , isveç gibi ülkelerde çalışayım sonra geleyim kart için başvurayım hayalleri yapmayın :)


      Bazı arkadaşlar illegal olarak kalıyormuş bu çok kötü bir durum zira yasa dışı kalıyorsunuz ve buranın yasalarına göre suç işliyorsunuz 3 yıldan ve para cezasi ile devam ediyor bu süreç.
      bunun için en kısa zamanda gidip yasal olarak bir işlem yapmanız gerekecek.
      ya sizi gönderecekler yada evleneceğinizi kanıtlayan bir başvurusu belgesi alıp yabancılar polisine müracaat edeceksiniz.
      nasılsa evlenecekler diyerek sizi belki göndermezler.
      karışık durum çünkü.



      Türk arkadaşların evlilik bildirimi yapma gibi bir zorunluluğu yok.
      Eğer siz evliliğinizi türkiye yaptı iseniz ve bunu türkiye de iken bildirmediyseniz.
      bir gün türkiye gidişinizde pasaport kontrolünde bu sorunla karşı karşıya kalacaksınız.
      para cezası 600 TL civarinda.
      ama buradan evlilik yaptınız o zaman bildirmeye gerek yok.
      isterseniz gidin danimarka da ikinci evliliği yapın problem değil.
      ama almanya , fransa , isveç , isviçre gibi ülkelerde evlilik yapamassınız çünkü zaten polonyada evlilik yaptınız bu işin püf noktası ;)


      Son olarak burada evlilik yapacak arkadaşların evlenme ehliyet belgesi , doğum belgesi gibi belgeleri lehçe diline çevirmesi şart .
      fakat dikkat etmeniz gereken bir husus.
      buraya gelmeden önce bu işlemleri halledin ve bu çevirileri kız arkadaşınıza gönderin.
      bir imla hatası sonucu benim belgem bu neden ile iptal edildi ve yeniden burada 100 € verip bu belgeyi yaptırdım şaka gibi 410 Zl verdim bir imla hatası yüzünden :)
      artık geri kalanı siz düşünün.

      Çok uzun bir yazı oldu , umarım önerilerimi dikkate alırsınız.
      ve halen vize almamış olan ben vize için beklemekteyim varın geri kalanı siz düşünün :)
      Kalın sağlıcakla

      Sil
    4. Burasi kafama takildi,

      "Türk arkadaşların evlilik bildirimi yapma gibi bir zorunluluğu yok...

      ama buradan evlilik yaptınız o zaman bildirmeye gerek yok."


      Buradan derken Polonya'mi oluyor orasi? Polonya'da evlilikten sonra bildirim yapmadiniz mi?

      Sil
    5. Evlilikten sonra ki 1 ay icinde adres ve evlilik bildirim zorunlulugu var, bildirim yapmazsaniz 70 TL civari bir cezasi var. Para cezasindan baska bir sorun cikar mi bilmiyorum bence cikmaz.

      Sil
  53. Merhaba yararlı bilgileriniz için teşekkürler benim de bir kaç sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim. Ben öğrenciyim ve nişanlım ile eylülde Polonya da evlenmek istiyoruz. Şimdi kendi yanımda Türkiye de, vize başvurusu için aynı yolları mı izlemeliyim . Pek fazla bişey anlamadım ve mersin fahri konsolosluğundan vize basvurusu yapabilir miyim evlilik vizesi . Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yazdigim sekilde islemlerini yapmalisin , fahri konsolosluk olmaz , buyuk elcilik,konsolos veya vfs globallere basvurmalisin. Evlilik vizesi diye bir vize yok Schengen turistik vize basvurusu yapacaksin. Schengen vizesi icinde vfs globalin sayfasindan neler gerekli oldugunu okuyabilirsin.

      Bol sans..

      Sil
  54. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Yagiz , tek aklima gelen pracuj.pl de profil olusturup, onlarin sana gonderecegi uygun is ilanlarini degerlendirmek.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  55. herkese merhaba , deniz teşekkür ederim böyle bi faydalı blog oluşturduğun için. benim sıkıntım biraz farklı.3 yıllık bi ilişkim var , polonya vatandaşı kız arkadaşımla bu yaz evlenmek istiyoruz.kız arkadaşım türkiyeye 3 yıl içinde yoğun birşekilde geldi.ailem ile tanıştı .geçen yaz ben polonyaya ilk defa gitmek için vize başvurusu yaptım, çalışmıyodum o sırada. kız arkadaşımın ailesi davetiye yolladı, davetiye süreside 45 günlüktü.tüm belgelerimi topladım , annem babam sponsor oldu,bankada para gösterdim,ev tapuları,uçak biletimi direk satın aldım falan..daha sonra konsolosluk beni ve kız arkdaşımın annesini aradı , 2-3 soru sordular sorulardan birisinde yanlış anlaşılma oldu ve ayrı cevap verdik. ve ben vize reddi cevabı aldım.vizeyi alamadım.yaklaşık 4 aydır vize başvurusu bidaha yapmadım bu süre içinde kız arkadaşım 3 kere geldi türkiyeye. şimdi şubatta askere gidiyorum temmuzda gelicem ve direk ağustosta evlenmek istiyoruz.birdaha vize başvurus yaparken yine işim olmuycak ve yine aynı şekilde başvurucam davetiyemde olucak. ama bu sefer evlilik için gidiyorum.cidden çok korkuyorum yine red cevabı alırmıyım diye?evlenceğim için ekstra belgeler göstersem olurmu? yada kız arkadaşımın annesi davetiye yollarken noter onaylı bi dilekçe yazıp evlikten bahsetse olurmu?bana yol gösterirmisiniz? cidden çok korkuyorum yazın yeniden red alırım diye. teşekkürler herkese

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Alper, ben senin yerinde olsam Turkiye'de evlenirim ve daha sonra Polonya vizesine basvururum. Daha once sorun yasadigin icin bu bana daha mantikli geldi. Bu sekilde es durumundan ucretsiz sekilde basvuru yapar rahat rahat Polonya ya gelirsin.

      Sil
    2. Teşekkür ederim cevabınız için. Benimde aklıma bu yol geldi, ama kız arkadaşım ilk nikah polonyada olsun istiyodu.Napalım artık ikna edicem başka şansımız yok. Türkiyedeki işlemler çok uzun sürermi yada çok uğraştırıcı süreçmidir acaba ?

      Sil
  56. Zorlu ve uzun islemler yok her iki ulke icinde. Evlilikten sonra vfs globalde yardimci olacaktir sana takildigin yerlerde. Simdiden hayirli olsun.

    YanıtlaSil
  57. Deniz merhaba ...Polonyada evlilik için türkçe-lehçe tercüman telefon numarasına ihtiyacımız var .Yardımcı olursanız çok sevineceğim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Poznan'a en yakın tercüman 2 bölgede sana yakın.
      1 . Varşova
      2. Wroclaw

      Tahmini olarak varşovadan yeminli bir tercüman senden 600 - 800 Zilotik arası bir rakam talep edecektir.
      wroclaw ise yakın mesefaden dolayı hemen hemen varşova ile aynı uzaklıkta olduğu için bu rakama eş değer olarak görünüyor.

      eğer tercüman konusunda halen ihtiyacı varsa arkadaşın yardımcı oluruz.

      Sil
  58. Ibrahim merhaba , Poznan'da yeminli Turkce-Lehce tercuman yok. Baska sehirden getirtmen lazim oda masrafli olur. Az seviye bile olsa Ingilizce veya Almancan var mi ? Evlilik islemleri icin yeminli tercuman gerekli. Oturum karti basvurusu icin yapilacak mulakatta ise yeminli tercumana gerek yok ,Turkce-Lehce ceviri yapabilecek tanidiklarima yonlendiririm seni.

    YanıtlaSil
  59. Deniz gerçekten telefon numarasına ihtiyacımız var..çünkü herşeyin olumlu olmasını istiyoruz .sorun yaşamak istemiyoruz .ingilizce seviyem yeterli ama bizim için tercüman kesinlikle gerekli. çünkü evleneceğimiz günde bu kişi olacak...Teşekkür ederim ..

    YanıtlaSil
  60. ve evlilik ofisindeki kadın,nişanlıma tercüman mutlaka olması gerekli demiş. yoksa evlilik geçersiz sayılabilirmiş.

    YanıtlaSil
  61. Evet evlilik asamasinda yeminli tercuman gerekli, Ingilizce veya Almanca biliyor musun diye sormamin nedeni Poznan da Turkce-Lehce tercuman olmadigi icin ,Ingilizcen var ise , Ingilizce-Lehce tercuman bulmak senin icin daha avantajli ve ucuz olur. Bende Ingilizce-Lehce yeminli tercuman bularak evlendim. Numarasini istersen verebilirim.

    YanıtlaSil
  62. teşekkürler deniz verdiğin cevaplar için. yalnız ,evlilik ofisindeki personel özellikle türk tercüman olması gerekir demiş . yeni sistem bu şekildeymiş. saçma ama yapılacak birşey yok .türk tercüman olması gerekiyormuş ve maliyetine katlanacağız .özellikle sıkıntılı olan kısım türk tercüman bulmak.ve numarasına ihtiyaç duyduğumuz ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba kardeşim sen bana hangi şehirde olduğunu söylersen bana sana türkçe tercüman en yakın hangi şehirde var bakayım.
      bende polonyadayım şuanda.
      siz şehri söyleyin bir çok tercüman var türkçe yeminli ama eğer bulunduğunuz şehire uzak ise 300 euro gibi bir ücreti gözden çıkarmanız lazım yani 1200 polon ziloytisi gidebilir.

      Sil
  63. Bana bu cok sacma geldi, bence baska belediyelerede danisin ve ingilizce kabul edeni secin. Yinede tercuman linkini gondereyim.

    http://polonya.weebly.com/yem304nl304-tercuumlmanlar.html

    YanıtlaSil
  64. Haklısın Deniz , saçma ama prosedür neyse onu uygulamak zorundayız .önemli olan sorun yaşamamak .çok teşekkür ederim bize yol gösterdiğin için.takıldığımız bir nokta olursa seni rahatsız edeceğim.İlginiz için tekrar tekrar çok teşekkür ederiz .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arkadaşım eğer ingilizce yada almanca gibi bir dile hakim değilseniz türkçe gibi konuşamıyorsanız.
      buda sizin türkçeden başka bir dil bilmediğinizi ifade ediyor.
      bu yüzden türkçe tercüman mecburi şartını koşuyorlar.
      ama eğer ingilizce yada başka bir dile hakimseniz türkçe gibi.
      bu duruma itiraz edebilirsiniz.
      türkçe olarak diye bir zorluğu yok.
      1 Mayıs 2014 yabancı kananu çıktı biz yabancılar için.
      biraz kanunları araştırın.
      kanunda böyle bir madde yok yabancıya karşı.
      sadece kendi dilinden başka bir dil bilmiyorsa eğer türkçe zorunluluğu var.
      zaten bir çok gelen kişi yeterli derecede dil bilmediği için tercüman şartı koşuyorlar.
      banada türkçe şart koştular ama mülakatta.
      bende itiraz ettim ve 9 aydır bekliyorum.
      almanca ve ingilizcem türkçe gibi bir sorun yok.
      bazı valiliklerin koştuğu şartlar var.
      buda yasalara göre değil.
      keyfi bir uygulama yani yabancı düşmanlığı ve ırkçılık söz konusu.
      bende konuyu yüksek makamlara taşıdım bu yüzden bekliyoruz.
      şimdi onlar bana hayır şat koşmadık diyorlar.
      bende koştunuz diyorum.
      Turkey yazdım diye belgeleri yırttılar neden peki ?
      polonca dilinide yazmadığım için.
      burası sadece polonyamış sadece polonca geçerlimiş.
      ee şimdi niye inkar ediyorlar işin ilginç tarafı bu.
      dediğim gibi kanunda böyle bir madde yok.
      ama dil bilmiyosan şart.
      hangi şehirde kalıyorsun yakında eğer yardımcı olurum ben sana merak etme.
      1 senedir neredeyse burdayım.
      artık bu ırkçıların dilinden iyi anlıyorum

      Sil
  65. slm deniz yardim ettt lutfen polonyadayim slawkow sehrinde evlilik surecindeyim vizem azaldi aksalik uzerine istersen telefonlasalim ne olursun kardesim esimde bende deli olucaz....

    YanıtlaSil
  66. deniz kardesim adim umit adrian arkadasim mail adresi yardimci olmani bekliyorum acillllll tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  67. Selam Umit, buraya yaz ne oldugunu , sorunu goren veya ayni seyler basina gelen arkadaslarda sana yardimci olabilir.

    YanıtlaSil
  68. slm deniz ben slawkowdayim burada ben ile esim (polonyali) burada evlilik islerimizi yapmiyorlar esim soruyor polonyada nerede evlenebiliriz...krakowda evlilik tarihi sorduk subat ayi ve benim vizem bitmis oluyor vize zamanim tukeniyor deniz aralik 18 de donus tarihim....esim ve ben cildirmak uzereyiz evraklar getirdim sadece warsovadan bekarlik belgesini alicam....acil yardimci ol yol goster ....rica ediyorum

    YanıtlaSil
  69. Belgelerini hizlica tamamlayip , cevrendeki ozellikle ufak ilce tarzi yerlerin belediye evlilik dairelerini telefon ile arayin ve hangisi en yakin tarihe gun verirse orada evlenin, eger yetismez ise en azindan evlilik tarihi basvuru yapin ve size verecekleri belge ile yabancilar ofisine gidip durumu aciklayin. Bu durumda seni Turkiye'ye gonderceklerini sanmiyorum. Baktin yetisemiyor bu durumda vizeni uzatmayi dene, bu Turkiye'ye gidip tekrar donmekten daha ekonomik olur.

    YanıtlaSil
  70. ok deniz hemen basliyoruz halletmeye ve stresten artik olucem irtibatta kalalim lutfen cok tesekkur ederim dostum

    YanıtlaSil
  71. merhaba deniz. ben ağustos ayında polonyada evleniyorum. fakat türkiyeye gitmem zor. evlendirme ehliyetini yani bekar belgesinide varşovadaki büyük elçilikten alabilirmiyim? duyduğuma göre bazı ülkelerin konsoloslukları bunu vermiyormuş. yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  72. Merhaba , butun konsolosluklar veriyor ama bekleme sureleri her konsolos icin farkli olabiliyor. Bazi konsoloslar cevrim ici olup aninda sisteme girip belgeyi verebiliyor , bazilari Turkiye ile posta yolu ile haberlesiyor. Benim bildigim kadari ile Varsova cevrim ici konsolos fakat emin olmak icin arayabilirsin. Eger cevrim ici degilse bir kac haftada eline ulasir.

    YanıtlaSil
  73. Merhaba deniz daha önce yazmıştım durumumu , Kız arkadaşımla ilk türkiyede evlenicez , evlendikten sonra vize başvurusunda , avrupa birliği vatandaşı ile evli olduğum için herhangi bir vize kolaylığı olucakmı ? herhangibir sorun yaşarmıyım?teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  74. Merhaba Alper , evlendikten sonra hizli ve ucretsiz sekilde vizeni alabilirsin diye biliyorum.

    YanıtlaSil
  75. Bende o şekilde biliyordum ama Kafam çok karıştı kimisi dedi , almanyadaki gibi gelmeden lehçe yeterlilik sınavına giriceksin falan diyen oldu.Her kafadan bi ses çıkıyor. En sağlıklısı yarın vfs global i arayıp detaylıca öğrenmek. İlginiz için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  76. merhaba benimde bazi sorularim olacakti kiz arkadasim polonyali yaklasik 5 senedir internet uzerinden gorusuyoruz buraya gelip evlenmek ve burda yasamak istiyor kendisinin getirmesi gereken belgeler var mi tam olarak ne yapmasi gerekiyor yardimci olabilirseniz sevinirim iyi calismalar

    YanıtlaSil
  77. Merhaba , bildigim kadari ile bize gerekli belgeler ne ise Polonya vatandaslari icin de aynilari gerekli.

    YanıtlaSil
  78. Size çok kısa ve öz yardımcı olmak isterim . Polonya'da oturum almak için Polonyada evlenme şartı yoktur.Ben Türkiye'de evlendim ve şuan Polonya'da yaşıyorum . Lehçe bilmiyorum . Oturum almak için lehçe bilme şartı yok.Oturum işlemlerinde yanınızda tercüman götürüyorsunuz yeminli olması gerekmiyor aileden olmama şartı ile çeviri yapabilecek dost olabilir .3 yıllık oturum verdiler.Polonya vatandaşı olmak için başvuru yapacağım onun hakkında bir bilgim yok henüz.Bakalım hayırlısı. En güzel günler dilerim.

    YanıtlaSil
  79. Lutfennn yardimci olun deniz bey.....polonyaya hic gitmedim ilk defa basvuru yapacagim turist vizesi icin bankada 5 bin tl para..3 aylik aktif sogorta gosteeyi dusunuyorum (uc aylik sigorta yeterli olurmu yoksa en az 6 ay mi olmasi gerekli) maas bordeomu is yerinden gerekli evraklari ve kiz aekadasimin ailesini tum masraflarinin kendileri tarafindan karsilanacagina dair bana davet gonderecekler..bu belgeler yeterli olurmu..lutfen yardimci olun

    YanıtlaSil
  80. Vsf global araciligiyla basvuru yapmayi dusunuyorum..

    YanıtlaSil
  81. Daha once yurtdisina hic cikmadim..lutfen yardimci olun..!!

    YanıtlaSil
  82. Belgeleri tam olarak tamamlarsan , calistigin icin ve davetiyen oldugu icin zorluk cikarmazlar.

    YanıtlaSil
  83. Yani 3 aylik sigorta yeterli olurmu deniz bey?? Tesekkurler

    YanıtlaSil
  84. VFS sayfasinda guncel diye belirtmisler herhangi bir zaman dilimi verilmemis, bende tam olarak hatirlayamadim , vfs ye sorarsan daha saglikli olur.

    YanıtlaSil
  85. Merhaba yaz sonunda kız arkadaşımla Polonya'da evlenmeyi düşünüyorum. Kız arkadaşım evlenmeden bir kaç ay önce Polonya'ya gidip evlilik için gün almam gerektiğini söyledi. Evlenmeden ne kadar önce evlilik bürosundan gün almalıyım? Gün alma işleminde de yanımda tüm evraklarım olmalı mı? Konsolosluktan alacağım belgeler için önceden randevu almam gerekir mi bu işlem ne kadar sürer ?Türkiye'de yaşadığım için gidiş gelişlerim sorun oluyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  86. Merhaba, herhangi bir zaman siniri yok, eger yogun degilse basvurudan sonraki 1 hafta icinde bile tarih alabilirsin. Eger acelen varsa ufak kasabalara basvurabilirsin yogun olmuyor. Konsolosluktaki islem 20 dakika kadar surer. Evlilik basvurusu sirasinda butun belgeler olmali , bazi belediyeler konsoloslugun verdigi lehce belgeyi istemiyor , eger istemezlerse evlilik oncesi konsolosluga da gitmene gerek kalmaz.

    YanıtlaSil
  87. Merhaba Deniz Cevher..
    Gordugum kadariyla bir cok konuda bilginiz var
    yaklasik 5 aydir pl deyim ve PIŁA da kaliyorum pasaportumda vize yok.kiz arkadasimdan 2 cocugum var 1.5 ywasinda kiz ve yeni dogacak erkek cocugum..sinir muhafizlarinin verdigi belgeyle burda kaliyorum.Nisanlimla ceza evinde 21 subatta evlilik yapacagiz ve tum belgeler,tercuman hepsi hazir.yalniz sinir muhafizlarindan gelen bir mektup en gec 1 ay icinde cikis yapmami soyluyor.. ve bizde sagolsun kayin babam bir mektup yazdi evlilik surecinin geldigini ve gecici izin belgelerini yollamasini istedi..ve su an size yazarken hastaneden kiz arkasasimin yani nisanlimin dogum yaptigini duydum....mutluyum yardimci olursan bu konuda sevinirim..saygilar
    Omer altay

    YanıtlaSil
  88. Merhaba Omer , bence bu durumda evlilik tarihine kadar Polonya'da kalmaya calis , evlilikten sonra es durumundan dolayi seni gondereceklerini dusunmuyorum. Belki ufak bir para cezasi olabilir. Bu sadece benim yorumum , ne olacagini kestirmek gercekten zor, Bol sans,,

    YanıtlaSil
  89. Merhaba Deniz Cevher su an evliligi yapmis bulunmaktayiz su an hangi yontemlere basvurmam gerekiyor bilgilendirirsen sevinirim cunki burda yardim alacagim kimse yok..saygilar

    YanıtlaSil
  90. Merhaba Omer , simdi meldunek denilen ikametgah belgesini cikartip yabancilar ofisine oturum karti icin basvuru yapcaksin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanirim yabancilar ofisi sadece warsovada baska sehirde var Mi?

      Sil
    2. Size zahmet yabancilar subesinin polonca ismi nedir?

      Sil
    3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    4. 3 Senede evlilige dayali polonya vatandasligi alinmasi yanlis bilgidir.

      minimum 5.5 sene

      Sil
    5. Herkese Selam,

      Polonya hakkinda bilinen yanlis!

      Gencler bi konuyu yanlis anlamis, Polonya vatandasligini evlilik yoluyla almak minimum 5.5 yil surer, ki bu en olagan ustu iyi durumda bu sekilde.

      Yasa cok acik ama ingilizceyi yanlis yorumlamis herkes, 3 yilda vatandaslik yok oyle.

      ACQUIRING POLISH CITIZENSHIP ON THE BASIS OF MARRIAGE
      PRINT

      A foreigner entering into the marriage with a Polish citizen do not automatically obtain Polish citizenship.

      For recognition as a Polish citizen may apply a foreigner who resides permanently in Poland (what is an uninterrupted stay?->) for at least 2 years on the basis of the permanent residence permit -> or a residence permit for a long-term EU resident -[gt], and who remains married for at least 3 years with the person holding Polish citizenship.

      kabaca yorumlamak gerekirse,

      1-) Evlensende otomatik olarak vatandaslik alamaz kimse demis.

      2-) Vatandaslik icin yabancinin Polonyada Daimi(Permanently) olarak yasamasi lazim ayrica en az 2 sene permanent residence permit ile evli bulunmasi lazim. Bunun anlami 3 sene evli olup czas pobytu yani temporary residence yani gecici oturumlarla kaliyorsunuz Polonyada, bu minimum en az 3 sene zorunlu, sonra permanent residence yani daimi oturum kartina basvuruyorsunuz. o da 2 ayda zor cikar, onuda aldiniz, onunlada en az iki sene evli kalmaniz lazim. Sonra vatandasliga basvurmaya hak kazandiniz, 6 ay icinde de sonuclanir.

      tamam simdi sonucta ne oldu 3 sene gecici oturum, 2 sendede daimi oturum, 6 ay bekleme sureci,

      al sana 5.5 sene

      Simdi yasa degisti, artik boru gibi sinav zorunlu hale geldi, bu sinav B1 duzeyinde lehce ister, sinavi hukumet kurumlari yapiyor, okuma, yazma, dinleme, konusma, Grammer bolumlerinden olusuyor. Bu sinavi normal leh arkadasiniza gosterin, o bile zorlanir, esinize sorun, ornekleri var nette. O sinavi sokakta lehce konusup ogrenip gecmen icin 10 sene burda yasaman alzim, yada 2-3 sene universite de dil egitimine yogunlasacaksin ki ancak.

      1 mayis 2014 ten sonra hersey degisti, cok zor artik.

      Yani sozun ozu arkadaslar, vatandaslik icin evlenip, ingiltere, isvec, isvicre hayalleri kurmadan once iyi dusunun. Omrunun 6-7 senesini Polonyaya verip, o evliligi o kadar yurutmekte basit degil, biterse 3 sene sonra ortada kalabilirsiniz.

      Bu degisen yasada, bosanirsan mahkeme oturum kartini iptal edebiliyor, bosaninca esin zaten kavga edecektir seninle, oturumunuda elinde tutman icin en az 5.5 sene evli kalmalisin. bunun sebebide 3 sene gecici oturumdan sonra daimi oturumu alip 2 sene daha yasarsan Polonyada evli olarak, artik kimse iptal edemez oturumunu.

      Birde bazi ayrintili yasalarda var mesela, evliyken, senede 90 gunden fazla polonya sinirlari disina cikarsaniz, vatandasliga basvuru hakkiniz yanar(Bunu tespit ederlerse zira Ab icindeyseniz, pasaportta muhur olmayacagindan, tespiti biraz zor)

      Yasanin her ayrintisi Polonyanin resmi yabancilar ofisi web sitesinde de mevcut, sitenin ingilizce versiyonuda var, Ingilizce bilenleriniz goz atip yukarida bahsettiklerimin dogrulugunu gorebilirler.

      http://migrant.info.pl/

      Sil
  91. Urząd Wojewódzki binasinda, Wydział Spraw Obywatelskich i Cudzoziemców isimli yabancilar ofisi departmanina gideceksin.

    YanıtlaSil
  92. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  93. Birde son olarak, haberlerde cikti, Daimi oturumada dil sarti gelecekmis yakinda, Almanyada var mesela, o da gelirse, sittin sene bu prosedurleri gecipte polonya pasaportu alinmaz, su Daimi oturumu alipta rahata ermek sart bir an once :D

    YanıtlaSil
  94. Merhaba deniz.Ben türkiyede polonya uyruklu kız arkadaşımla evlendim Poznań da oturum kartı başvursu yaptık gerekli bütün evrakları verdik randevu aldık ve bu gün mülakata girdik sadece bana ve eşime sorulan sorularda bir kaç hata yaptık ( ben abimin ismini söylemeyi unuttum,eşim abimin olduğunu söylemiş :) daha önce burada iş başvurusu yaptınmı dediğinde hayır dedim eşimde Bir kaç yere CV mi gönderdiğimizi söylemiş ben unuttum gönderdiğimizi ve eşimin ikinci kez Türkiyeye gelişi beraber tır la geldik ''ben tır şoförüyüm'' ama eşim uçakla geldim demiş ) diğer sorulan sorular %100 birbiryle aynı herhangi bir sorun çıkarırlarmı ilgine teşekkür ederim.Bay unutkan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar çok soru var ki 3-4 yanlış cevap verme hakkın var,böyle yanlışlıklar her çiftin başına geliyor , önemli olan bu birlikteliğe inanmaları,bende de 2-3 yanlış cevap olmuştu ama sorun olmadı.

      Sil
    2. Beni aydınlattığın için teşekkür ederim Deniz.

      Sil
  95. cok celiskili cevaplar vermissiniz maalesef, karar mulakatin sonunda soyleniyor olumlu yada olumsuz diye biliyorum :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakacaz artık kardeş bu hafta bildirim yapacaklar.

      Sil
  96. ben kacak olarak girdim polonyaya ve evlendim hatta cocuklarim bile var 2 tane sinir polisleri bana her konuda yardimci oluyor Sagolsunlar yakindada poznanda ofiste yardim edecekler ve turkce konusan bir sinir polisi var

    YanıtlaSil
  97. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  98. Merhabalar,öncelikle sunu soylemeliyim 10 gun sonra vizem baslicak ve yardiminiza ve bilginize ihtiyacim büyük.1.5- 2yada 2.5 aylık vize aldim sanirim belli olcak yakinda.Karim Polonyali ve bu yaz Turkiyede evlendik.Formul B evlilik belgesi yardimiyla ilk defa cikcak olmama ragmen yurtdisjna vize aldim.Iyi ingilizcem var ve Krakowda 3+1 bir dairenin bi odasinda yasicaz.Lehce bilmiyorum.Ve Eger elimdeki çok dilli formul B belgesi disinda Turkiyeden goturmem gerekicek baska belge varsa bilmek istiyorum.Turkiyeye oranin vatandasi olana kadar donmeyi planlamiyorum askerlkk mevzusundan dolayi ama su an kacak durumda degilim.aofde kaydim var ama bitiremedim ve lise diplomam orda gerekir mi mesela?Maddi durumum kotu Ve esime yuk olmamak icin bu bir senelik kalma belgesini almam sart.ikametgah sikinti olabilir odada kalcaimiz icin ne yapmam lazim?ingilizceyle garsonluk yada bulasikcilik dahi olur yapilir mi dersiniz yoksa lehce bilene kadar zor mu ?Trabzonluyum aslen ama Ankarada buyudum ve eger bir sans varsa orda isveren tanidiginiznvarsa bana herhangi bir is ayarlarsa cok sevinirim.Aile durumum sikintili oldugu icin tek basina buyudum maddi destegim yok.bana kisa surede cevap verirseniz cok muazzam mutlu olurum, birde benim hiperaktivite sorunum var ve hafizam bazen durabiliyor bu capraz sorgu korkulcak birsey mi calismak mi lazim esimle onceden nelere dikkat edilmeli ve orada asla yapilmamasi gereken davranis tuuru nedir gidip pot kirmayalim.Orda durust ve onurlu bir aile babasi hayati yasamanin pesindeyim tavsiyelerinizi bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanada Merhaba , evlilik cuzdani , nufus kayit ve dogum kayit orneklerinin apostil edilmis halinini ve lehce cevirilerini yaninda bulundur. Oturum karti basvurusunda bunlari isteyecekler senden. Lise diplomasi gibi elinde ne tur belgeler varsa hepsi yaninda bulunsun , burada yasayacaksan ileride bir sekilde lazim olabilir. Nerede kalacagin ve ekonomik durumun kart basvurusunda onemli ama hersey degil, en onemlisi yalan soylememeniz.Is konusunda ilk etapta kebabcilarda kolayca is bulabilirsin.

      Sil
    2. Beyfendi bu dosthane tavriniz ve cevabiniz icin oncelikle tesekkur ederim.Bu belgeleri 2ser tane cikaricam ve apostil edicem yalniz ceviri isini turkiyedeki konsolosluga yaptiramam polonyada belgeleri turkceden lehceye cevirtmek zor veya/ve pahali olur mu?varsovadaki turk konsoloslugu cevirir mi veya krakowda sorunsuz cevirtirilir mi?Birde sizi rahatsiz etmicekse duzenli kullandiginiz bir maili bana vermeniz mumkun mu?biraz sikintili bir surec ve biraz sorularim olabilir.

      Sil
    3. Cevabiniz icin yurekten tesekkurlerimi sunarim,cok mutlu oldum.Bahsettiginiz belgelerden ikiser tane cikarip apostil ettiricem.Lakin bir sorum olacak,polonya konsolosluguna bu belgeleri cevirtirsem huylanirlar ve turkiyedeki lehce turkce cevirmenler basarisiz orada kabul gorecegini sanmiyorum o yuzde bu belgelerin cevirme isini polonyada nerede yaptirabilirim pahali olur mu ?turk konsoloslugu turkceden lehceye cevirir mi?yada krakowda sorunsuz turkce lehce cevirmen bulabilirmiyim?esim intern doktor ve malezef benim isim olmicak ben bulana kadar ve kaldigimiz yer 3+1bir evin bir odasi buda demek oluyor ki ikametgah oraya cikaramicam ve esimde bunla ilgili endiseleniyor cunku anladigim kadariyla basvuru icin tapulu bir eve kayitli olmak lazim,durumu izah edince anlarlar mi?ne yapmaliyim?esimde babasinin bir arkadasinin evinde gostermis kendini zar zor ve ailesiyle arasi kotu durumda.nasil bir yol izlemeliyim?nufus kayit ve dogum kayit dediginiz tam adi mi bu belgelerin tam tekmil yada formul b falan gibi turevleri yok degil mi?ayrica sizden rica ediyorum bana kullandiginiz bir mailinizi yazarmisiniz benimki tionblack@gmail.com.Belki bir yabanciyim size lakin sizin vereceginiz cevaplar ve gostereceginiz yol benim icin hayati onem tasiyor.Ben oraya esim icin gidiyorum herhangi bir cakallik icin degil.Zateb 8 senelik garsonum anadolu lisesi mezunu ileri seviye ingilizce.Yeterki is olsun ve ikametgah sorunum hallolsun.Saygilar.

      Sil
  99. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  100. Deniz bey bu konuda bir cevap alabilir miyim lutfen?3 odalı bir apartman terasinin bir odasini kiraladik orda kalicaz lakin karim dahi babasinin arkadasinin evine kayitli Krakowda ve bana bu konuda yardimci olcak birileri lazim yoksa ikametgahsizliktan basvuru yapamicam evli oldugum halde.Acep nasil bir cozum tarzi izlemeliyim,bana boylesine buyuk bir iyiligi yapabilcek birilerini taniyormusunuz?

    YanıtlaSil
  101. http://polonya.weebly.com/yem304nl304-tercuumlmanlar.html

    Bu listede sehiri Krakow yazan tercumana gidebilirsin. Toplamda 300-500 zl arasinda degisir fiyatlar. Konsolosluk cevirme yapmaz. Belgelerin adlari bunlar. Ikametgah icin odasini kiraladigin evin sahibiyle belediyeye gidip ikametgah cikartabilirsin.Esinle senin ayni evde olmasi gerekir ikametgahiniz. Krakowda tanidigim yok.Mail yerine sorulari buraya yazarsan herkes yardimci olabilir.Bol sans.

    YanıtlaSil
  102. Merhaba Deniz Bey,

    Polonya vatandaşı ile Türkiye'de evlilik süreci hakkında biraz bilgilendirebilir misiniz? Kız arkadaşımın getirmesi gereken evraklar nelerdir ve ek olarak Türkiye'de evlenmek biraz daha kolay mıdır? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba , bu konu hakkinda cok bilgim yok fakat benzer islemler oldugunu biliyorum, Bizden istenen belgeler ne ise ,ayni belgeleri Polonya vatandasinin Turkiye getirmesi lazim.Iki ulkede de evlilik islemleri ayni basitlikte.

      Sil
  103. Deniz bey elimde belgeler adina Formul A Nufus kayit(cok dilli),evlilik kagidi formul B(cok dilli evlilik kagidi),ve dogum kayit (turkce) belgeleri apostilli halde var. 13unde Krakowda olacagim.Sizce Notere vekalet vermeme gerek var mi?Ve beni endiselendiren sey kaldigimiz evin 3 odali teras katinin bi odasi olmasi,sahibi 3 odayida ayri ayri kiraya veriyor.Ve karimin dedigine gore intern doktorlugu suresince babasinin arkadasinin evinde olan ikametgahini degistiremedigi.Nasil bir yol izlemeliyim,ev sahibi yanasir mi benle belediyeye gelme kiyagina?Ve esim ikametgahini bulundugumuz eve aldiramazsa kart icin basvuruda esneklik gosterilir mi?Cok evham yaptim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Noterlik bir durumun yok su an. Kart basvurusundan sonra polis yasadiginiz eve gelip birlikte yasayip yasamadiginizi kontrol edecek. Sizin ikametgahlar farkli yerde gozukurse sorun yasayabilirsiniz. Ev sahibinle konusmakta fayda var , ikna olmaz ise esin durumu yabancilar ofisine anlatmali su an birlikte yasamiyoruz daha sonra birlikte ev tutacagiz gibi birseyler soylemesi gerekir.

      Sil
    2. Deniz bey size minnettarim.Pazartesi Varsovaya ayak basicam hersey yolunda giderse.Saygilar...

      Sil
  104. Kardes Bu cuma gunu bende kart basvurusunda bulunacagim bakalim gerekli bilgileri ben iletmeye calisirim size. bakalim ne gibi islemler ve gerekli belgeler var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guzel adamsin vesselam,heyecanla bekliyorum bu bilgi bana çok yaricak kardesim.

      Sil
  105. Herkese selam,

    Oturum kartina basvurduktan sonra, mülakat icin gittiginizde kimlik ve evlilik belgesinden baska dokuman, belge istiyorlar mi? Yoksa direk capraz sorgu ile bitiyor mu?

    Tesekkurler

    YanıtlaSil
  106. Selam, senin pasaportun ve esinin kimlik belgesi yeterli.

    YanıtlaSil
  107. Merhaba Deniz ,

    Acilll Evlilik Ehliyet Belgesini Warsovadan tek basima gidip alabilir miyim nisanlim olmadan ? is nedeniyle o su anda gelemez ve ayin 27sinde vizem bitiyor Turkiyeye donus yapacagim , ama bu belgeyi klise istiyor ? Kimlik ve pasaport fotokopisi alip tek basima Evlilik ehliyet belgesi alabilir miyim ? Acil cevap bekliyorum lutfen !!

    YanıtlaSil
  108. Tek basina alabilirsin en fazla 1 saat surer diye dusunuyorum

    YanıtlaSil
  109. Merhaba arkadaslar Krakowa geldim dun aksam.Karimla merkezde bir odada kaliyoruz ve benimde acil is bulup ona yardimci olmam lazim.Gayet iyi ingilizce konusabiliyorum ve Polonca ogrenene kadar legal olan her turlu isi yaparim.Izini bir hafta sonra alabilcegi icin daha oturma kartina basvurmadik ve ikametgah sikintisi haric hersey tamam(belki nufus kaydi lehceye cevrilmesi gerekebilir).4 Sene balik meyhanesinde,3 senede viyana cafe konseptli bi yerde calistim baristaliktanda anlarim.Mutfak ustasi ciragi,bulasikcilik,barista vs bana yardimci olup buraya adapte olma surecimde yol gosterirseniz cok mutlu olurum.Aslen Trabzonluyum ama 28 senedir Ankarada yasiyodum.Saygilar herkeze.

    YanıtlaSil
  110. Deniz bey Krakowdaki tercumanin nosunu 0124154985 ariyorum calmiyor.Bana bununla ilgili yardimci olurmusunuz?Birde su an elimde Turkiyeden getirdigim uluslar arasi evlilik cuzdani,çok dilli formul A dogum kayit ornegi,gene cok dilli formul B evlenme kayit ornegi ge birde bana ait Turkce nufus kayit ornegi var.Tek Turkce nufus kayit ornegini ki cevirtmem lazim? Cevabinizi bekliyorum

    YanıtlaSil
  111. Blogda yazdigim belgeleri cevirmen yeterli. Cevirmen icin ararsan konsolosluk guncel numarali verebilir

    YanıtlaSil
  112. Esimle bi odayi paylasiyoruz demistim ve simdi ikimizin adina yeni bi kontrat yaptircaz lakin 300zloti imis.Ve esimin dedigine gore ev sahibi registrr ettirmeye yanasmazmis.10uncu aya kadar benle esimin ustune olan kontratla belediyeden meldunek alamazmiyim?pazartesi esimle yabancilar subesime gidicez kart basvyrusu icin,esim intern doktor ve Polonyali bize esneklik gosterirlermi dersiniz Deniz bey hersey legal tek odada olsa kiraladik esimin melduneki babasinin arkadasinin evinde.ama ikimizin adina oda kontrqtina anlayis gostermezler mi ? Esimin kocasiji yaninda istedigini solemesi yetmez ki

    YanıtlaSil
  113. Selam deniz..
    ben kart basvursunda bulundum cevap geldi bana 3 ay sonra gondrreceklerini soylediler simdi ben kart gelmeden vize basvurunda bulunabilirmiyim? Ve gerekli belge nelerdir haberiniz varmi ?bilgilendirirsemiz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dostum hangi belgeleri verdin bana yazarmsin lutfen haberini bekliyorum

      Sil
    2. Birader bunlarin internet sitesinden cikti alacakson yaklasik 19 sayfa ama hepsini sen doldurmayacaksin esin zaten yardimci olur ve hersey polonca yazilmasi gerekiyor... bunlarin yaninda evlilik belgesi orjinal fotokopi 4 adet resim pasport ve pasport fotokopisi 340 zl ta para goturmen yeterli fazla birsey sormuyorlar

      Sil
    3. Birader bunlarin internet sitesinden cikti alacakson yaklasik 19 sayfa ama hepsini sen doldurmayacaksin esin zaten yardimci olur ve hersey polonca yazilmasi gerekiyor... bunlarin yaninda evlilik belgesi orjinal fotokopi 4 adet resim pasport ve pasport fotokopisi 340 zl ta para goturmen yeterli fazla birsey sormuyorlar

      Sil
    4. Dostum oncelikle sağol,bendeki evlilik belgesi cok dilli formul B ve apostilli ,dun memur bunu Lehceye cevirtmemi soyledi onu anladim peki apostilide tercume ettircekmiyim?

      Sil
  114. O cevap kagidi vize niteliginde , yaninda o kagidi tasirsan kontrollerde bir sorun cikmaz tabi polonya disina cikmaman gerekli kartin gelene kadar. Eger cikmak zorundaysan ofisle gorusmeni tavsiye ederim belki bir gecici belge verirler. Su an senin kartin karar asamasinda oldugu icin tekrardan bir vize basvurusu yapman gereksiz olur ve vereceklerinide sanmiyorum.

    YanıtlaSil
  115. Arkadaslar acil yeminli ingilizce lehce tercuman lazim Krakowda bildiginiz varsa iletin lutfen.

    YanıtlaSil
  116. Eğer yeni bir ev satın aldığınız için seçenekler arıyordum var,
    inşaat, gayrimenkul kredileri, refinance, konsolidasyon
    finansman borç, kişisel veya iş amaçlı?
    Geleceğe hoş geldiniz! Finansman bizimle daha kolay.
    Neden acilen para için beklemek?
    Size kredi için nakit var. Bizim Finansal kredi hizmeti% 100 garantilidir.
    Biz% 2% 2 oranının düşük ve uygun faiz oranı finansal hizmet oranı düşük ve uygun faiz oranı sunuyoruz bize ulaşın
    Şimdi başvurun ve memnun müşteriler binlerce katılmak.
    E-posta: firstalliancesloanfirm@gmail.com

    YanıtlaSil
  117. Selamlar, krakow da gerekli evlilik evraklari sonlanma uzere, fakat simdi karsimizda ki en buyuk sorun nikah icin gun. krakow da 2 ay civar bolgelerde ise 3 ay gibi sure soz konusu, konu ile ilgili daha kisa surede nerede nikah islemini gerceklestirebiliriz deneyim olan arkadaslarin yardimini bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  118. Merhabalar , Öncelikle çok güzel açıklayıcı ve yol gösterir bir yazı olmuş teşekkür ederim. Fakat size sormak istediğim bir kaç soru olacaktır cevap verebilirseniz çok sevinirim. Türkiyede nikah olursa eğer oturum kartına başvurmak için benimde polonyaya gitmem gerekir mi ? Oturum kartını ne kadar süre içinde alabiliyorsunuz? Oturum kartı çıkana kadar türkiyede kalmanın bir sakıncası var mı ? Ve oturum kartı ile diğer Avrupa ülkelerinde çalışma ve ikamet etme hakkı doğuyor mu ?

    YanıtlaSil
  119. Merhaba , oturum kartina Polonya'da basvurman gerekiyor ve kart cikana kadar da Polonya'da bulunman gerekli cunku polisler eve gelip kontrol yapiyorlar.Kart yaklasik 2 ayda cikiyor. Kart diger avrupa ulkelerinde oturum ve calisma izni saglamiyor.

    YanıtlaSil
  120. merhaba
    Ben yakında polonya vatandaşı olan kız arkadaşımla evleneceyim 3 ay sonra kendisi türkiyeye gelicek sizce önce türkiyede evlenirsek dahamı kolay olur veya o buradayken konsolosluk dahil tüm işlemleri dahamı kolay yaparız bu arada bende poznan a geleceyim belki bana yardımcı olursunuz orada

    YanıtlaSil
  121. Merhaba, kiz arkadasin Turkiye'ye geliyorsa Turkiye'de evlenmen daha kolay olur.Vize alirken rahat edersin.

    YanıtlaSil
  122. Merhaba, vize gunu bitti. nasil yeni vize alabilirim? Varsova buyuk elciliginden mi? Tesekkurler

    YanıtlaSil
  123. Merhaba, yabancilar ofisinden uzatabilirsin.

    YanıtlaSil
  124. Merhaba
    Evlılıgın Turkıye de gecerlı olması ıcın Warsovadakı buyukelcılıge sahsen basvurmak gereklı dıyorlar...Burdan oraya gıtmem 600 PLN den ucuz degıl...Bunun baska bır yolu var mıdır tesekkurler

    YanıtlaSil
  125. Merhaba , bu konu hakkinda bilgim yok, hangi sehirde oldugunu bilmiyorum ama Polski bus ile cok ucuza gidebilirsin.

    YanıtlaSil
  126. İsmim Kocam geri başka bir kadın için iki çocuk ile onu getirmek için tüm çabayı beni terk adında bir bayanla tanıştım kadar ben değil onu tekrar görmeye gitmiyorum düşündüm başarısız, ben tekrar gülümseme hiç düşünmemiştim, Pamela Durell olduğunu Dr.OMOFUMA e-posta omofumaspiritualtemple@gmail.com denilen bir büyü döküm bahsetti Emilly, Bana onun e-posta adresini ve cep verdi
    numarası ve ben ona temas ve o 48hours içinde kocam daha az 48hours yılında bana geri gelecek bana güvence verdi benim
    koca geri geldi ve şeytanlar çalışmak olduğunu söyleyerek af için yalvarıyor başladı, bu yüzden sen aracılığı ile ona ulaşabilirsiniz ondan herhangi bir yardıma ihtiyacınız olursa ben yine de, bu mucize hakkında şu ana kadar sürpriz: E-posta omofumaspiritualtemple@gmail.com. Sevgili Doktor Tanrım iyi iş için seni korusun olacak
    Eğer birçok insanın hayatında yapıyor, seni asla unutmayacağım.
    (1) sizin eski geri istiyorum.
    (2) her zaman kötü rüyalar varsa.
    (3) ofisinde terfi olmak istiyorum.
    (4) kadın / erkek sonra çalıştırmak istiyorum.
    (5) Eğer bir çocuk istiyorum.
    (6) MAHKEME KASA VE İŞ GÜVENLİĞİ Büyüleri:
    (7) kocanız / karısı olmak istiyorum
    Sonsuza kadar senin.
    (8) mali yardıma ihtiyacınız varsa.
    (9) scammed ve size geri para kaybetti kurtarmak isteyen var.
    (10) Eğer Boşanma Stop büyü ihtiyacım var?
    (11) Eğer hasta veya dis-mümkün olmuştur ve iyileşmesi gerekir?
    Şimdi onun e-posta ile iletişime ....
    ya da numara çağrı +23408110039089
    E-posta: omofumaspiritualtemple@gmail.com
    BU MAN me.I İNTERNET İÇİNDE KAMUOYUNA BU tanıklık makaslama DEVAM EDECEKTİR İÇİN SİZ NE YAPTIK İÇİN BÜYÜK TEŞEKKÜR IS.

    YanıtlaSil
  127. Meraba iyi günler ben Polonya da yaklaşık 2 Yıldır yaşıyorum ve 2 hafta önce burada evlendim. Geçen yıl oturum Kartı aldım öğrenci belgesi yoluyla ve 1 ay sonra bitecek sürem tekrar oturum Kartı almak için başvuru yaptım, yalnız bana 3 ay kadar süreceğini bu zaman içerisinde ülke dışına çıkamayacağım eğer çıkarsam geri gelemeyeceğim söylendi benim Öğrenmek istediğim şu konu ; Ben Türkiye ye gelip normal pasaport vizesi almak için konsolosluktan başvuru yaparsam fark eden bişey olur mu çünkü bana evlilik yoluyla oturum kartı aldığım takdirde bir kaç sene sonunda Vizesiz oturum şansı kazanacağım söylendi yani bu kart yoluyla değil de konsolosluk pasaport vizesi içinde aynı şekilde geçerli mi ? Mailime cevap verirseniz çok sevinirim
    Iyi çalışmalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba , Turkiye ye gitmek zorundaysan gidip es statusunden vize basvurusu yapip tekrar gelirsin , sana 2-3 aylik bir vize cikar tekrardan daha sonra karta basvurmak zorundasin. Vize ile bahsettigin haklari elde edemezsin.Kart cikana kadar bekleyebilirsen senin icin hersey daha kolay olur.

      Sil
    2. Durum buysa mecbur beklemek zorundayız napalım artık Ilginiz için çok teşekkür ederim..
      Iyi günler

      Sil
  128. Merhaba, Deniz bey yardimci olabileceginizi dusunerek bir sorum daha olacak. Polonya da gerceklestirecegimiz nikah sonrasi bize verilecek olan evlilik cuzdanini sahsimin yada esimin Varsova da ki elciligimize teslim etmesi fark eder mi? Yada Turkiye de teslim etmem uygun olur mu? Simdiden cok tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  129. Merhaba , konsoloslugun istedigi belgeler bu sekilde belirtilmis;

    Evlilik belgesinin aslı (veya yetkili yerel makam veya evlendirme dairesinden alınan onaylı örneği),

    Çiftin nüfus cüzdanlarının aslı ve fotokopileri. Eşlerden biri yabancı uyruklu ise, yabancı uyruklu olanın doğum belgesi veya anne ve baba adını, doğum yerini ve tarihini gösteren bir kimlik belgesi,

    Bu belgelerle birlikte konsolosluga bir kisinin basvuru yapmasi yeterli diye biliyorum.Turkiye de Turkce'ye cevirisi olmus evlilik belgesi ile de islemini yapabilirsin.

    YanıtlaSil
  130. Merhaba, faturalarınızı ödemek veya herhangi bir mali sorunları çözmek için lütfen beni şimdi e-posta yoluyla ulaşın hakiki bir kredi ihtiyacın var: rbinvestment11@outlook.com
    Biz her türlü kredi sunuyoruz.
    Teşekkürler

    Burada bu mali sorunları için bir fırsat ve mali isteyenler kendi hayatında iyileştirme, finansal stres ihtiyacı yardımcı olmak için kredi her türlü vermek, birçok acı çeken ve hayat durumlarını iyileştirmek için yardıma ihtiyacı var, çoğu işsiz ve bir iş başlatmak için mali yardıma ihtiyacım var, onların faturaları ve borç temizlemek için birçok ihtiyaçları mali yardım , İşte şimdi sizin için akıllıca bir karar, hakiki bir kredi ihtiyacı varsa size yardımcı olabilir. Sertifikalı, kayıtlı ve yasal borç veren benim. Lütfen bize şimdi e-posta yoluyla ulaşın: rbinvestment11@outlook.com, rbinvestment12@outlook.com

    YanıtlaSil
  131. Eğer bir kredi ihtiyacınız var mı? Eğer mali kriz musunuz? Eğer bir kredi alma konusunda mali hizmeti yardıma ihtiyacınız varsa. 5.000 TL'den% 3 faiz oranı ile 100.000.000,00 TL'ye kadar kredi miktarı Kitap randevular sadece bizim e-posta yoluyla Kredi Çözüm Şirketi bizimle irtibata: E-posta: creditsolutioncompany@gmail.com

    YanıtlaSil
  132. Merhabalar daha önce oturum kartıyla ilgili bilgilendirmiştiniz beni , eğer Türkiye ye gidersem turistik vize alabilirsiniz yazmıştınız. Dün Ankara konsolosluğuyla konuştum bana orda sonuçlanmamış kart başvurunuz olduğu için çok çok istisnai durumlarda burdan size vize verebiliyoruz denildi. Belki dilekçe yazıp oturum Kartı bürosuna, Türkiye'ye gitmem gerekiyor döndükten sonra işlemlerimin devam etmesini rica ediyorum denilmesi gerekiyormuş ama Buda yeterli değilmiş yani kısacası ret alma şansın yüzde 90 a getirdi Konuştuğum Şahıs ya bekliceksin sonucu ya da riski alıp gelirsiniz denildi. Bende başka bi yol bulmaya çalışıyorum kulaktan dolma da olsa Berlin Polonya Büyükelçiliği'ne gidip oradan bu kısa Süreli turistik vize alma şansım var mı yoksa Türkiye deki konsolosluk gibi bi Katı tutumları olurmu? bi bilgi sahibimisiniz bu konu hakkında?
    Iyi günler

    YanıtlaSil
  133. Bu konu hakkinda cok bilgim yok , gitmek zorunda isen bence yabancilar ofisine baski yapabilirsin daha once sonuclandirmalari icin durumunu anlatirsin , ya da sana cikisini saglayacak bir belge verebilirler belki.

    YanıtlaSil